Manisa'da yaklaşık 253 bin öğrenci karne aldı

25 Ocak 2013 Cuma 15:06
Manisa'da yaklaşık 253 bin öğrenci karne aldı






MANİSA (CİHAN)- Manisa genelinde 252 bin 840 öğrenci, 4 4 4 eğitim sisteminin ilk karnelerini aldı. Okulların yarıyıl tatiline girmesi dolayısıyla Fatih Anadolu Lisesi'nde karne töreni düzenlendi. Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bu yıl eğitim alanında pek çok yenilik yapıldığını söyledi.

Eğitim alanındaki bütün yapısal yeniliklerin ve atılan adımların başarıya ulaşması için nihayetinde insan eline ve emeğine ihtiyaç olduğunu dile getiren Altınsoy, Hangi yöntem, araç ve teknolojiyi kullanırsak kullanalım, insan eğitiminde baş aktör özelde siz öğretmenler, genelde eğitim çalışanlarımızdır. Bu gerçeğin idrakiyle 2012-2013 eğitim öğretim yarıyılı sonunda başta öğretmenlerimize, eğitim yöneticilerimize ve eğitim çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. dedi.

Velileri de notlar konusunda hassas davranmaya davet eden İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, Canımızdan çok sevdiğimiz çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken notların yalnızca akademik başarısı olduğunu unutmayınız. Geleceğimizin güvencesi, yarınlarımızın mirasçısı olan çocuklarımızın başarısında veya başarısızlığında pay sahibi olduğunuzun farkında olmalısınız. Onlara nerede nasıl davranacağınızı bilmeli, duygu ve düşüncelerini bir ağaç gibi budamamalı, ilgi ve şefkatinizi eksik etmemelisiniz. Başaracaklarına inançlarını, umutlarını yeşertmelisiniz. Çocuklarımızı eğitirken eritmemeli, küçük düşürücü, aşağılayıcı sözlerden kaçınmalıyız. Unutulmamalıdır ki usulüne uygun terbiye edilmeyen çocukla hiç terbiye edilmemiş çocuk arasında fark yoktur. diye konuştu.

Daha sonra Vali Vekili Necmettin Yalınalp ve Mustafa Altınsoy, öğrencilere karnelerini verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.