Mardin'de 44 kişinin öldürüldüğü davada DNA raporu şaşırtmadı

18 Ekim 2012 Perşembe 20:31
Mardin'de 44 kişinin öldürüldüğü davada DNA raporu şaşırtmadı






ÇORUM (CİHAN)- Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü davaya ilişkin Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen DNA örneği raporu mahkemeye ulaştı. Rapora göre, cinayetleri namusu için işlediğini iddia eden Mehmet Çelebi'nin 10 çocuğundan birinin Fesih Çelebi'den olduğu ortaya çıktı.

Çorum'da görülen dava, sanıklardan Mehmet Çelebi'nin cinayetleri namusu için işlediğini söylemesi, 10 çocuğundan bazılarının Fesih Çelebi'den olduğunu iddia etmesi ve Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi tarafından kararın bozulması üzerine Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanmıştı. Dava da öldürülen Fesih Çelebi'nin mezarının açılması ve DNA için örnek alınmasından sonra, Mehmet Çelebi'nin çocuklarından alınan örnekler Ankara Adli Tıp Kurumu tarafından DNA testi ile karşılaştırıldı. Teste göre Mehmet Çelebi'nin çocuklarından biri Fesih Çelebi'ye ait çıktı.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi, davanın 20 Kasım'da yeniden görülmesine karar verdi.






CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.