Marmara Adası'nda selin yaraları sarılıyor

06 Kasım 2012 Salı 18:05
Marmara Adası'nda selin yaraları sarılıyor






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir'in Marmara ilçesi ve ilçeye bağlı Avşa ve Ekinlik adasında 15 gün önce meydana gelen sel felaketinde zarar gören vatandaşların yaraları sarılıyor. Balıkesir İl Özel İdarisi'ne bağlı iş makineleri selin vurduğu bölgelerde 15 gündür gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların yarın sona erdirilmesinin planlandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada, Marmara ilçesinde 23 Ekim'de yaşanan sel felaketinde ilçeye bağlı Avşa, Ekinlik adaları ile Erdek ilçesine bağlı Paşalimanı Adası ve Kapıdağ yarımadası Ocaklar, Turan, İlhanlar ve Narlı güzergahına metrekareye 123 kilogramlık yağış düştüğü belirtildi. Aşırı yağış sonucunda ulaşım ve hayatın olağan akışında aksamalar meydana geldiği belirtilerek, ertesi gün merkez ve il genelindeki şantiyelerden toparlanarak Marmara Adası'na çok sayıda iş makinesinin gönderildiği bildirildi. Açıklamada, selin yaşandığı bölgeye süratle 2 paletli ekskavatör, 2 greyder, 1 loder, 1 D9 tipi dozer, 6 lastik tekerlekli kazıcı yükleyici beko loder, 6 damperli kamyon, 4 treyler , 3 adet 4x4 arazi aracı,1 Connect binek araç ve 1 servis minibüsü ile 1 şube müdürü, 2 teknik personel (inşaat mühendisi) ve 21 adet iş makinesi operatörünün bölgeye gönderildiği açıklandı. Söz konusu personel ve raçlarla ilk olarak heyelan nedeni ile oluşan çamur, çevre temizliği, enerji hattı işleri ve su temini çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: Ekiplerimizle bunlar dışında kriz merkezinin vermiş olduğu erzak ve su dağıtımı ile sağlık hizmetlerinin aksamamasına yönelik Sağlık İl Müdürlüğü ve UMKE ile (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) koordineli olarak bölgedeki çalışmalarına kurban bayramı da dahil olmak üzere 5 gün süresince devam etmiştir.

Marmara Belediye sınırlarında bulunan Çınarlı Mahallesi yolunda meydana gelen ve ulaşımı kesen 6 adet noktadaki heyelan dolgu çalışmaları ile geçilerek ilçe bağlantısı sağlanmıştır. Asmalı, Gündoğdu, Topağaç köyleri ve Saraylar beldesinin ulaşımı sağlayan yol güzergahında da heyelan yapan ve risk yaratan kısımlarda gerekli emniyet tedbirleri alınmış olup bakım ve yapım çalışmaları hala devam etmektedir. Kırktan fazla çamura batmış veya heyelan nedeni ile hareket edemeyecek durumdaki araçlar idaremiz ekip ve personellerinin özverili çalışmaları sonucunda kurtarılmıştır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.