Marmara'da kar alarmı; İstanbul trafiğine dikkat

İstanbul hava durumu son günlerin en soğuk günleri yaşanıyor. Bu gece İstanbul -2 derece sıcaklığı görecek. Yollarda buzlanma uyarısı var

17 Ocak 2016 Pazar 22:26
Marmara'da kar alarmı; İstanbul trafiğine dikkat






Marmara'da kar alarmı; İstanbul trafiğine dikkat

Son dakika hava durumu,Marmara Bölgesi'ni akşam saatlerinden itibaren etkisi altına alan yoğun kar yağışı İstanbul ve çevresinde etkili oluyor. Maçları iptal ettiren, okulların tatil olmasına neden olan yoğun kar yağışı yüksek yerlerde buzlanma tehlikesini de beraberinde getirdi. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağını hava sıcaklığının da -2 dereceye kadar düşeceği uyarısında bulunuyor.

SABAHA KADAR ETKİLİ OLACAK

Yarın Hava Nasıl Olacak? Marmara Bölgesi için yapılan yağış uyarısının ardından beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Yağışların ilerleyen saatlerde etkili olması bekleniyor. 

Meteoroloji yetkilileri, Marmara Bölgesi için yoğun kar yağışının beklendiğini bildirmişti. Yapılan uyarıların ardından beklenen kar yağışı şehrin yüksek kesimlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Özellikle Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar ve Bahçelievler’de başlayan kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini arttırarak sürdürmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI -2'Yİ GÖRECEK

AKOM'dan yapılan açıklamada, bu geceden itibaren İstanbul'da hava sıcaklıklarının -2 dereceye kadar düşeceği ve kar yağışının etkili olacağının tahmin edildiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yapacak."

KARLA MÜCADELE İÇİN BİN 114 ARAÇ VE İŞ MAKİNESİ, 5 BİN 450 PERSONEL

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4.000 km yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapacak. Tüm araçlar, araç takip sistemi ile anlık olarak AKOM'da takip edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan Traktör Kar Kürüme Ekipleri muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yapacak. 52 km uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araç ile sürekli ulaşılmaya açık tutulacak.

İETT'TEN EK SEFERLER

İETT pazartesi günü için ek otobüs seferleri koydu. Metro ise seferleri sıklaştırılacak. BEUS (Buzlanma erken uyarı sistemi) ile ani hava soğumaları ve buzlanma durumları önceden tespit edilerek ilgili birimler uyarılacak.

Kış şartlarıyla mücadele kapsamında depolarda tuz ve solüsyon hazır bekletiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerine tuz ve solüsyon desteği sağlanırken talep durumunda takviye yapılacak. Kritik kavşaklarda 52 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.

İlçe belediyelerinde 24 saat nöbetçi ve görev yapacak ekipler hazır bekletilecek. İlçeler kendi imkanları yetersiz kaldığı durumlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından desteklenecek."



Son Güncelleme: 17.01.2016 23:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.