Meclis, Gaziemir'de radyoaktif tehlikeyi incelemeye aldı

12 Aralık 2012 Çarşamba 17:45
Meclis, Gaziemir'de radyoaktif tehlikeyi incelemeye aldı






ANKARA (CİHAN)- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İzmir´in Gaziemir ilçesindeki radyoaktif atık skandalıyla ilgili iddiaları incelemeye aldı. TBMM Çevre Komisyonu, İzmir Valiliği´ne bir yazı yazarak Aslan Avcı Döküm Sanayi isimli şirketin kurşun eritme fabrikasında radyoaktif atıkları toprağa gömdüğü şeklindeki iddialarla ilgili sorular sordu. Yazıda sorulara `Çok ivedi´ cevap verilmesi istendi. Meclis, valilik başta olmak üzere İzmir Büyükşehir belediyesi ve ilgili kuruluşların bugüne kadar söz konusu işletme ile ilgili ne tür işlemler yaptığına dair bilgileri de istedi.

TBMM Çevre Komisyonu, İzmir´in Gaziemir ilçesindeki radyoaktif atık skandalı iddiaları ile ilgili İzmir Valiliği'ne bir yazı yazdı. Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya imzalı yazıda, şirketin kuruluş tarihi, mülkiyet bilgileri, imar plan fonksiyonu, yapı ruhsatı bilgileri, yapı kullanma izin belgesi bilgileri ve işletme ruhsatı bilgileri istendi. Yazı da geri dönüşümü yapıldığı belirtilen atıkların menşeinin yanı sıra, İzmir´de bu şekilde faaliyet gösteren başka işletmelerin olup olmadığı soruldu.

Komisyon üyelerinden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, komisyona yazılı müracaatta bulunarak konunun yerinde incelenmesini istedi. Ancak TBMM İçtüzüğü´nün 35. maddesi gereği komisyonun Ankara dışında başka bir ilde inceleme yapmasının mümkün olmadığı belirtildi. Bunun yerine İzmir Valiliği´nden bilgi istendiği aktarıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.