Meclis'te önce kavga ettiler sonra kınadılar

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dün tekme tokat birbirine giren partililer bugün ortak bir bildiri yayınlayaraka kavgayı kınadı.

05 Ağustos 2014 Salı 13:05
Meclis'te önce kavga ettiler sonra kınadılar






Meclis'te önce kavga ettiler sonra kınadılar


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dün tekme tokat birbirine giren partililer bugün ortak bir bildiri yayınlayaraka kavgayı kınadı. MHP'li Sinan Ogan'ın üzerine yürüyen 60 milletvekili'nin TBMM Grup idare amirinin de adının bulunduğu ortak bildiri olduğu bildiriye diğer üç parti de imza attı.
Meclis'te dün yaşanan tekmeli yumruklu oturumun ardından bugün parlamentoda grubu bulununan 4 parti ortak bir bildiri yayınlayarak bir daha benzeri yaşanmaması için önlem alınmasını istedi. Vekiller kavga ederken müdahalede geciken grup başkan vekillerinin kaleme aldığı ortak bildiride partilerin etkin önlem alınması konusunda görüş birliğine vardığı kaydedildi. AK Partili vekillerin adının karıştığı kavga olayında partilerin grup başkan vekilleri tarafından imzalanan ortak bildiride "Görüntüler milletimizin onur ve saygınlığına yakışmıyor dedi.

TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi parti, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan olaylarla ilgili ortak açıklama yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP Grubu adına Hasip Kaplan'ın imzasını taşıyan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Milli iradenin en önemli temsil makamı olan TBMM çalışmalarında milletimizin onur ve saygınlığına yakışmayan söz ve eylemler, siyasi parti grupları olarak bizleri üzmüştür.

Gerekçesi ne olursa olsun, kim tarafından işlenirse işlensin, şiddetin hiçbir surette tasvibi mümkün değildir.

Siyasi parti grupları olarak milletimize ve TBMM'ye yakışmayan bu davranışların önlenmesi ve bir daha yaşanmaması için İçtüzük başta olmak üzere etkin önlemler alınması hususunda görüş birliğine varılmıştır."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.