Meğer onları da dinlemişler...

'Usulsüz dinleme' operasyonu kapsamında gözaltına alınan polislere yönelik suçlamalarda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de dinlendiği iddia ediliyor.

28 Aralık 2015 Pazartesi 09:17
Meğer onları da dinlemişler...






Meğer onları da dinlemişler...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "usulsüz dinleme" operasyonunda gözaltına alınan polislere yönelik suçlamalar arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi yasadışı şekilde dinlemenin de olduğu iddia ediliyor.

Kişilerin gerçek kimlik ve telefon numaraları gizlenmek suretiyle IMEİ numarası üzerinden gerçekleştirilen dinlemelerin, kişilerin ilgileri olmayan terör ya da organize suç örgütleri ile irtibatlandırılarak gerçekleştirildiği belirlendi. Başmüfettiş Karakan'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçen 29 Aralık'ta suç duyurusunda bulunması üzerine, 87'si İstihbarat Daire Başkanlığı, 41 ise Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü personeli hakkında adli soruşturma başlatıldı.

Geçtiğimiz gün başlatılan operasyon da, bu soruşturma kapsamında gerçekleştirildi. İstihbaratçı polislerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de yasadışı şekilde dinledikleri ortaya çıktı. HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan'ın tespitlerine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli danışmanı Ömer Karakaş'ın telefonu üzerinden dinlendi. CHP Genel Başkanı ise yine özel kalem müdürü Şükran Kütükçü'nün telefonu üzerinden… Savcılığın tespitlerine göre iki lider de özel görüşmelerini bu telefonlar üzerinden gerçekleştiriyordu. Soruşturma dosyasındaki evrakta, "Aslında iki genel başkan takip ediliyordu" ifadesi kullanıldı.

BBP'nin kritik isimlerinide dinlemişler...

Şüphelilerin MHP ve CHP'nin yanı sıra AK Parti, DYP ve BBP'nin kritik isimlerini de dinledikleri anlaşıldı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından BBP kongresini kontrol altına almayı hedefleyen telekulakçı ekibin, Mustafa Destici ve Yalçın Topçu'nun da aralarında bulunduğu tüm etkili isimleri dinlemeye aldıkları anlaşıldı. Birçok Anayasa Mahkemesi üyesi, Adalet Bakanlığı yöneticileri, Yargıtay ve Danıştay üyeleri ile birçok generalin usulsüz dinlendiği anlaşıldı. Dinlenen isimler arasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Pınarhisar Cezaevi'nde yattığı sırada cezaevi savcısı olan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksek Kocaman da bulunuyor.

Yasadışı dinlenen 432 kişi hakkındaki sahte mahkeme kararlarının; İBDA-C, TİT, Hibullah,Hizb-üt Tahrir, çeşitli organize suç guruplarının isimleri ve uyuşturucu çetesi bahanesiyle dinleme kararları alındığı tespit edildi. Emekli ya da meslekten ihraç edilmiş şüphelilerin bugün adliyeye sevk edilerek savcıya ifade vermeleri bekleniyor. Gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin ise yakalanması için çalışmalara devam ediliyor. Operasyonda, haklarında yakalama ve gözaltı kararı bulunan 46 kişiden 21'i gözaltına alınmıştı. 
Son Güncelleme: 28.12.2015 09:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.