Mehmetçik Burseya Dağı'nda bubi tuzaklarını temizliyor

Afrin kuşatmasında kilit öneme sahip Burseya Dağı'nın ele geçirilmesi, TSK ve ÖSO içinde önemli bir gurur kaynağı oldu. Burseya'da bubi tuzaklarının temizlenmesine ise sabah erken saatlerde başlandı.

29 Ocak 2018 Pazartesi 12:12
Mehmetçik Burseya Dağı'nda bubi tuzaklarını temizliyor






Mehmetçik Burseya Dağı'nda bubi tuzaklarını temizliyor


Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, terör örgütü PKK'nın Burseya Dağı'na yaptığı tahkimat dozerlerle yıkılıyor. Afrin kuşatmasında kilit öneme sahip Burseya Dağı'nın ele geçirilmesi, TSK ve ÖSO içinde önemli bir gurur kaynağı oldu. Burseya'da bubi tuzaklarının temizlenmesine ise sabah erken saatlerde başlandı.

Önceki gün teröristlerden temizlenen Burseya Dağı'nda Mehmetçik, özel eğitimli köpekler yardımıyla el yapımı patlayıcı temizliğine başladı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nda, önemli bir nokta olan Burseya Dağı önceki gün terör örgütü PYD/PKK’dan alınmıştı. Havadan uçaklar ve karadan tanklarla yapılan top atışlarının ardından yaşanan şiddetli çatışma sonrasında Burseya Dağı ele geçirildi.

Bu arada birçok beton tünelin bulunduğu Burseya Dağı'na Türk bayrağı dikildi.


Mehmetçik bugün ise ele geçirilen dağda teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıları (EYP) etkisiz hale getirmek için bölgede çalışma başlattı. Teröristlerin özellikle tünellere tuzakladıkları bombaların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin tamamen temizlenmesi hedefleniyor. Dağda patlayıcı temizleme çalışmaları sürüyor.

ÖSO: AYRILIKÇI TERÖRİSTLERE KARŞI YEMİN ETTİK

Dün Afrine giden yolda en stratejik nokta olan Burseya dağının alınmasının ardından TSK ve ÖSO başta Raco, Cinderes ve Şeyh Hadid olmak üzere PKK-YPG işgalindeki dağlık kesimi tamamen temizlemek için harekete geçti. Hedefte Raco'nun ardından Cinderes ve Şeyh Hadid beldeleri bulunuyor.
Burseya’nın ele geçirilmesiyle, ÖSO birlikleri büyük moral kazandı. Harekatın bundan sonraki hedefleri için büyük bir moralle ilerlemeye başlayan birlikler bölgeyi ayrılıkçı teröristlerden temizlemek için yemin etti.

ÖSO birliklerinde bir komutan yaptığı konuşmada, "Bugün Özgür Suriye Ordusu ve Türk askeri bir dava için bir düşmana karşı bir araya geldi. Bugün ne bizim için ne de Türkiye için iyilik düşünmeyen ve hem Türkiye’ye ve de Suriye’ye düşman olan ayrılıkçı terör örgütlerine karış bir araya geldik. Bugün Burseya’yı kurtardık.
Afrin ve etrafını ve Münbiç'i ve etrafını, zulüm altında bulunan bütün toprakları onlardan temizleyeceğiz. Yanımızda duran Türk askerine, Türk halkına selam olsun. Allah onlara iyi karşılıklar versin" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.