Meral Akşener Canlı Yayında konuştu: Susma hakkımı kullandım

Meral Akşener ilk kez sessizliğini bozdu. MHP Genel Başkan adaylığı için çıktığı yolda ilk engelin tüzük kurultayı olduğunu söyleyen Meral Akşener 1 kasım öncesi ve sonrası yaşanan süreci anlattı.

07 Aralık 2015 Pazartesi 21:22
Meral Akşener Canlı Yayında konuştu: Susma hakkımı kullandım






Meral Akşener Canlı Yayında konuştu: Susma hakkımı kullandım

1 Kasım seçimlerinde aldığı ağır oy kaybıyla tabanın olağanüstü kurultay telebiyle Genel Merkez kapılarını zorladığı MHP'de sular durulmuyor. Olağan Kurultay tarihini 18 Mart 2018 olarak açıklayan MHP Genel Merkezi, Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın tüzük değişikliği için çalışma yürütülürken, adaylardan Akşener ilk kez sessizliğini bozdu.

TUĞRUL TÜRKEŞ HAKKINDA

Seçim hükümeti konusunda kendisine bir teklif gelip gelmediği konusundaki soruya 'Bir zarf geldi ama okumadan bir yazıyla iade ettim, Sayın Tuğrul Türkeş'in teklifi konusuda ise, Sayın Tuğrul Türkeş Başbuğumuz'un oğludur, emanetidir.  Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı olan Sayın Bahçeli'nin koruyucu bir üslup taşırken benim eleştirel bir yorum getirmem bana yakışmaz..

İLHAN KESİCİ'NİN ADAYLIĞI DESTEKLENEBİLİRDİ

Bahçeli'nin halkla ilişkiler problemi var. MHP kendini halka anlatamadı diyen Akşener; 'TBMM Başkanlığı için Sayın İlhan Kesici bizim arkadaşlarımızın tanıdığı bir isimdi, ülkücü camianın yakından bildiği bir isimdi o olabilirdi' dedi.


HaberTürk kanalında Türkiye'nin Nabzı Programına katılan Meral Akşener 1 Kasım seçimleri öncesi MHP Genel Başkanı Devlet Akşener konuşmasında şunları söyledi; Sayın Bahçeli dinlenecek dedi ben de dinlendim. En azından oy istedim, dinlenenin neticesinde  Türkiye'yi dinledim bol bol. Sayın bahçeli büyüğüm hiç bir olumsuz düşüncem söz konusu değil. Ben şimdiye kadar ciddi kavgalar vermiş insanım. Hiç bir kavganın öznesiz Meral Akşener olmamıştır. Partime arkadaşlarıma zarar vermemek için sessizlik içine girdim.'

ÖNCELİĞİMİZ TÜZÜM DEĞİŞİKLİĞİ

Akşener 'Evet dinlendim, evimde dinlendim. Uzun uzun dinlendim. Ama dinlenirken evden çalıştım, paritimin arkadaşlarımın mücadelesine destek verdim' dedi. Akşener tüzük değişikliği kurultayı için Sinan Oğan, Koray Aydın ve kendisinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Akşener cep telefonu olan 1225 delegeden 539 MHP delegesine ulaşıldığını belirterek '22 İl yönetiminde arkadaşlara ulaştım. İlk aşamada tüzük değişikliği kurultayını başarmak' dedi.

1 KASIM SEÇİMLERİNDE 2 MİLYON BUHAR OLDU

Akşener konuşmasında '1 Kasım seçimlerinde 2 milyon oy buhar oldu. Seçimlerden hemen sonra bir il başkanımız beni aradı, Meral Abla teşkilat aynı teşkilattı, adaylar aynı adaylardı ben evimde 20 bin oy kaybettim' diyerek durumu özetledi. Burada sorumlularının oturup düşünmesini kaybettiyse düşünmelidir.

“BAHÇELİ’YE KIZGIN DEĞİLİM”
 
Devlet Bahçeli'ye kızgın yada kırgın olmadığını anlatan Meral Akşener, “Hiçbir olumsuz düşüncem yok. Milletvekili listesinde olmadığım için bir kızgınlık, kırgınlık olamazdı, olmadı. Ben susma hakkımı kullandım. Partiye zarar vermemek için seçim sürecinde konuşmadım. Bahçeli'nin beni aday göstermemesinin nedenini bilmiyorum. 7 Haziran'dan sonra bir araya gelmedik, sadece Meclis'te 15-20 dakika oturduk, havadan sudan konuştuk” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde adının anılmasının kendisini rahatsız ettiğini kaydeden Akşener, “Ben Cumhurbaşkanlığına aday olacağım diye kulis yapmadım. Medyada ismimin söylenmesi için bir çabam olmadı. Oradan başlayan bir gerilim oldu” diye konuştu.
 
KURULTAY TALEP ETTİ
 
Olağanüstü kurultay talebinde bulunan Akşener, “Sayın Genel Başkan olağanüstü kurultayı toplamalıdır. Kim aday olacaksa olmalıdır. Sayın genel başkan da aday olmalıdır” dedi.
 
“CHP’YLE KOALİSYON OLMAZDI”
 
“Koalisyon CHP'yle olmazdı” diye devam eden Meral Akşener, “Bence 2 milyon oy istişare kanallarının kapalı olmasından gitti. Kamuoyu, Sayın Devlet Bahçeli'nin, MHP'nin bu koalisyonu kurmak istemediğine net bir şekilde inandırıldı. Bizim seçmenimiz İç Anadolu da Ak Parti ile, Ege'de CHP ile bir koalisyon istedi. Seçmenimiz partimizin iktidarda olmasını istedi. siyaset, partinizi iktidara taşıma işidir. Benim ve arkadaşlarımızın iddiası şudur, adaylık meselesini sona erdirebilirsek ben buradan şu sözü veriyorum ilk seçimde Allah'ın izniyle Başbakan olacağım. MHP bu oranı hak etmiyor” ifadelerini kullandı.
 
CEMAAT’LE BAĞI VAR MI?
 
Cemaatle ilişkisi olup olmadığı sorulan Meral Akşener, “Ben ne Fethullah Gülen cemaatinin ne herhangi bir tarikatın ya da herhangi bir dini grubun mensubu, müridi değilim ama siyaset tutarlılık işidir. Ben Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin bu sözleri belgelemesini isterim. Sayın Gülen'i toplasanız 2 kere görmüşümdür İçişleri Bakanlığı döneminde. Pensilvanya'ya hiç gitmedim. Sadece telefonda bir kayıp nedeniyle başsağlığı diledim. Ben nereye gittiysem, kiminle konuştuysam devletim bilir. Pek çok cemaat lideriyle iletişim görevini yerine getirdim” dedi

Son Güncelleme: 07.12.2015 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.