Meral Akşener, Tekirdağ'da Başbakan gibi karşılandı

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, partisinin olağanüstü kongre mahkeme süreciyle ilgili bir baskı hissetmesi halinde önüne sandalye koyup oturacağını' söyledi

12 Mart 2016 Cumartesi 17:53
Meral Akşener, Tekirdağ'da Başbakan gibi karşılandı






Meral Akşener Tekirdağ'da Başbakan gibi karşılandı

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, partisinin olağanüstü kongre mahkeme süreciyle ilgili bir baskı hissetmesi halinde önüne sandalye koyup oturacağını yineleyip, “Türkiye'nin tüm hakimleri açısından bu işe böyle inanmak istiyorum, böyle bakmak istiyorum. Dolayısıyla hepsinin tarafsız, objektif, haklıyı koruyan bir bakış açısına sahip olduklarına inanıyorum, inanmak istiyorum. Ama yükseklerden bir parmak dolaşırsa o sandalye oraya konur” dedi.

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, İstanbul’dan ziyaretlerde bulunmak üzere karayoluyla Tekirdağ’a geldi. Kınalı kavşağından itibaren çok sayıda aracın konvoy yaparak karşıladığı Akşener, otobüsten kendisini karşılamaya gelenleri selamladı. Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi odasına gelen Akşener, yoğun kalabalıkla karşılandı. Salonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP’li Akşener, parti kapatmaların 12 Eylül dönemlerinde kaldığını ifade ederek, “Bugün Tekirdağ’a il teşkilatımızın kapatılması sebebiyle buradayız. Çünkü MHP sadece 12 Eylül döneminde parti teşkilatları cunta hükümeti tarafından kapatılmış bir partidir. Genel merkezimizden gönderilen bir yazı ile valilik kanalıyla polis marifetiyle anahtarın alınması söz konusu olabilen bunu kabul edilebilen bir parti değildir” dedi.

“KADINLARIN DESTEĞİ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Son seçimlerde alınan sonuçlar partisine yakışmadığını belirten Meral Akşener, partililerin haklı olarak olağan üstü kongre istediklerini ve gittiği her yerde büyük destek aldığını söyledi. Kadınların kendisine olan desteğin çok kıymetli olduğunu anlatan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Son derece demokratik partiler hak olan, tüzüğümüzde de bütün anti demokratik maddelerine rağmen tüzüğümüzün de vaaz ettiği kanaate uygun olarak üst kurul delegelerimiz olağanüstü kongre talebinde bulunmuşlardır. Ben üst kurul delegelerimizin hepsiyle tek tek konuşma yaptım. Bazı delegelerimiz ‘imza veremeyiz ama kongreyi başarırsanız oy vereceğiz size’ diyerek cesaretlendirme ile kongre talebiyle yola çıktık. Şimdi arkadaşlarım da görüyorlar, kadınlarımızın çok büyük bir desteği var. Bu destek benim için çok önemli, bu destek benim için çok kıymetli ve arkadaşlarım için de çok kıymetli. Bir kere kadın evden çıktığı zaman biz bu başladığımız yolun yüzde 50'sini kat etmişiz demektir. Zor karar verir kadınlar, hele Trakya kadınları. Zor karar verirler ama evden çıktıkları zaman yıkılmazlar, yanılmazlar, korkmazlar ve de geri dönmezler. Dönmeyeceğim, yıkılmayacağım, yılmayacağım ve korkmayacağım.”

“MAHKEMENİN ÖNÜNE SANDALYE KOYAR BEKLERİM”

8 Nisan’da Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından karar bağlanacak olan olağanüstü kongre süreciyle ilgili soruları yanıtlayan MHP’li Akşener, süreçle ilgili dışarıdan baskı olup, olmadığının sorulması üzerine, “Olabilir. Mesela, iktidarın Adalet Bakanlığı'nın çok hareketli olduğunu biliyorum. Bir bilgi olarak. Bir genel başkan yardımcısı arkadaşımızın sık sık Adalet Bakanı'nı ziyaret ettiğini biliyorum. Elbette ki iktidar alternatifi olan, ‘alternatif yok ne yapalım’ diyen bir dilin ortadan kalkacağı ve güçlü bir muhalefetin öncelikle, daha sonra da güçlü bir iktidar alternatifinin ortaya çıkacağı bir siyasi yürüyüşü iktidar sahipleri istemezler. Ben ne mi yapacağım? Ben öncelikle hakimlere güveniyorum, güvenmeye de devam edeceğim. Ama o parmakların şöyle dolaştığını ben de takip ediyorum. Fark edip bir baskının ortaya çıktığını görür ve buna inanırsam, şöyle bir şey yapacağım. O ilgili yer neresiyse oraya bir sandalye koyacağım, oturacağım, ondan sonrasını hep beraber göreceğiz. Bu kadınlar o sandalyenin etrafında toplanırlarsa, o zaman Türkiye'de çok şey değişebilir. Toplanmazlarsa o zaman işte hadi bakalım Allah'a ısmarladık diyebilirsiniz ama bunu bu siyasette bir meydan okumadır. Kişisel bir meydan okumadır, eğer siz destekleniyorsanız tamam. Yoksa da yoktur, ben bunu göze alabilirim, alacağım” diye cevap verdi.

“TÜM HAKİMLERE İNANMAK İSTİYORUM”

Hukukun üstünlüğüne ve hakimlerin vicdanlarına inandığını anlatan Akşener, “Ama hukukun üstünlüğüne, hakimlerin vicdanına, hakimlerin tarafsızlığına inanıyorum, inanmak istiyorum. Hiç bu konuda hakimlerimize, yani bugün itibariyle davamızın bakıldığı sadece mahkemeden bahsetmiyorum. Türkiye'nin tüm hakimleri açısından bu işe böyle inanmak istiyorum, böyle bakmak istiyorum. Dolayısıyla hepsinin tarafsız, objektif, haklıyı koruyan bir bakış açısına sahip olduklarına inanıyorum inanmak istiyorum. Ama yükseklerden bir parmak dolaşırsa o sandalye oraya konur” diye konuştu.

KALABALIKTAN YÜRÜYEMEDİ

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonundaki toplantının ardından Hükümet Caddesi'nde esnaf ziyaretine çıkan Akşener, gördüğü yoğun ilgiden yürümekte güçlük çekti. Kendisini görmek için caddeye gelenler Akşener’e yoğun sevgi gösterilerinde bulunurken, Tekirdağspor atkısı hediye edildi. Hükümet Caddesi’ndeki ziyaretlerini tamamlayan MHP’li Akşener İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’ndaki halka buluşması öncesinde bir otelde dinlenmeye çekildi.


Son Güncelleme: 12.03.2016 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.