MHP Kurultay'ı Yargıtay kararına kaldı

MHP Kurultayı yapılacak mı? Büyük Anadolu Oteli çevresini dolduran binlerce MHP'li ve 900'den fazla delegenin gergin bekleyişi sona erdi. Yazılı emrin gelmesinin ardından delgelere Yargıtay Kararı'na kadar bekleme çağrısı yapıldı

15 Mayıs 2016 Pazar 14:16
MHP Kurultay'ı Yargıtay kararına kaldı






MHP Kurultay'ı Yargıtay kararına kaldı

MHP Kurultayı son durum, Ankara Büyük Anadolu Oteli çevresinde toplanan binlerce MHP'li, Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün Genel Merkez'in talebiyle kurultayı engellemesi büyük tepkiye neden oldu. 4 Genel Başkan Adayı aldığı ortak kararla Yargıtay'ın vereceği karara kadar bekleme kararı alındı. Büyük Anadolu Oteli çevresinde toplanan MHP delegeleri ve ülkücülere 'Yargıtay'ın vereceği karararın beklenmesi çağrısı' yapıldı. Çağrının ardından bir otobüs üstüne binerek konuşma yapan MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener 'Bugün burada bir dirsek attık' dedi. Bahçeli İstifa sloganları atılması üzerine Akşener 'Bu bize yakışmaz hayır, lütfen bunu yapmayın' diyerek kalabalığı sakinleştirdi.



MHP'li 4 aday Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın imzasıyla ortak bildiri yayımlandı. Muhaliflerin ortak açıklamasında "MHP sahipsiz değildir, son sözü genel başkanlar değil kurultaylar söyler" denildi. MHP'li muhaliflerin ortak bildirisini MHP eski Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu okudu. Halaçoğlu'nun megafonla okuduğu bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Tanık olduğumuz sürece genel merkezin talebiyle, AKP'nin kolluk kuvvetleri kurultay yapmamızı engellemektedir. Kurultay kolluk gücüyle engellenmektedir. Türk demokrasisi ve hukuk sarsılmıştır. Hukukun üstünlüğü çiğnenmiş adalet duygusu yaralanmıştır. Hükümet yargıya darbe yapmıştır. Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır. Hiç kimse boşuna heveslenmesin, avuçlarını ovuşturmasın. MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler."

MERAL AKŞENER, TOMA'LAR VE POLİS BARİKATININ ÖNÜNDE

MHP'li 4 aday Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kurultay yapmak istedikleri Büyük Anadolu Oteli'nin önüne gelerek, polisin önlem almak üzere kurduğu barikatların önünde beklemeye başladı. Meral Akşener, partili ve delegelerin oluşturduğu kalabalığı engellemek için TOMA'larla beraber kurulan polis barikatlarının önünde, barikat demirinden tutarak bekledi. Akşener'in "Emniyet'in yazılı emrini görmeden ayrılmayacağız" dediği ifade edildi.

AKŞENER: ÜLKÜCÜ HAREKETİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, kurultayın yapılması planlanan otelin önünde açıklama yaparken, "Sabaha kadar bekleyecektim. Ama dediler ki saat 07.00'den beri herkes burada. Yiyecek, su, en temel ihtiyaçlarını giderecek bir yol yok. Onun için şimdilik hepimiz evlerimize gidiyoruz. Ne yaparsanız yapın ülkücü hareketi engelleyemeyeceksiniz" dedi. Partili ve delegelerin toplandığı alanda bir otobüsün üstünden hitap ederken, 'Bahçeli istifa' sesleri yükselince Akşener, bunu engelledi.

"SABAHA KADAR BEKLEYECEKTİM AMA..."

MHP'li 4 aday Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kurultay yapmak istedikleri Büyük Anadolu Oteli'nin önündeki sabah saatlerinde başlayan bekleyişi, Akşener'in partili ve delegelere yaptığı konuşmayla sona erdi. Kalabalığı engellemek için TOMA'larla beraber kurulan polis barikatlarının önünde toplanan partililer, Akşener'i 'Başbakan Meral' sloganlarıyla karşıladı. Otobüsün üstünden partili ve delegelere seslenen Akşener, "Bütün hukuksuzlukları, yanlışlıkları tespit ettirdik. Sabaha kadar bekleyecektim ama dediler ki saat 07.00'den beri herkes burada. Yiyecek, su yok. En temel ihtiyaçlarını giderecek bir yol yok. Onun için şimdilik hepimiz evlerimize gidiyoruz. Buradan iktidarın kendini güçlü hissedenlerine sesleniyorum. Ne yaparsanız yapın ülkücü hareketi engelleyemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

"MHP'Yİ AKP'NİN VE SARAYIN ARKA BAHÇESİ YAPTIRMAYACAĞIZ"

Demokrasi ve hukuka nasıl uyulduğunun herkese gösterildiğini vurgulayan MHP Genel Başkan adayı Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'deki hukuksuzluk, yolsuzluk, insan hakları ihlalleri, Anayasa'nın askıya alınmasına, anayasal suç işleyenlere, 'Ben yaptım oldu' diyenlere ve onlara arka bahçelik yapanlara ayna tuttunuz ayna. Bugün bir başka tiyatroyu, bir kirli tiyatroyu hep beraber Türk milletinin gözünün önüne getirdik. Bugün burada demokrasi anlayışının nasıl olduğunu dünya aleme gösterdiniz. Hukuka uymanın nasıl olduğunu gösterdiniz. Ne yaparsanız yapın, ne ederseniz edin, kimle iş birliği yaparsanız yapın MHP'yi AKP'nin ve sarayın arka bahçesi yaptırmayacağız. Son söz olarak 'Türk'üm' diyemeyenlere inat 'Ne mutlu Türk'üm' diyene."

HAVALİMANI YOLU TRAFİĞE KAPANINCA GERGİNLİK ÇIKTI

Muhaliflerin toplandığı alanda ülkücüler, havalimanına giden protokol yolunu çift yönlü trafiğe kapattı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleriyle grup arasında kısa süreli gerginlik oldu. Daha sonra kesilen yol, uzun uğraşlar sonucu trafiğe açıldı. Yolun kesilmesiyle birlikte havalimanına gidiş yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı kişiler havalimanına yürüyerek, ulaşmaya çalıştı.
Son Güncelleme: 15.05.2016 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.