Milletvekili Tanrıverdi: Üniversiteler ülkenin kalkınmasında lokomotiftir

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:59
Milletvekili Tanrıverdi: Üniversiteler ülkenin kalkınmasında lokomotiftir






MANİSA (CİHAN)- AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, üniversitelerin sadece eğitim kuruluşu değil, aynı zamanda ülkenin kalkınmasında lokomotif görev üstlenen kurumlar olduğunu söyledi. 20. yılına giren Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)'nin yeni akademik yıl açılış töreni, CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Milletvekili Tanrıverdi, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, mülki amirler, daire müdürleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan AK Parti Milletvekili Tanrıverdi, yeni akademik yılın öğrencilere hayırlı olması ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Üniversitelerin toplumun ileri gitmesini sağladığını, farklı ve yeni düşüncelere kaynaklık ettiğini belirten Tanrıverdi, ilerleme ve aydınlanmanın, demokratikleşme çabalarının da yatağı olduğunu söyledi: Kendi silahını, kendi uydusunu, kendi ar-ge faaliyetini yapan Türkiye'ye doğru hızla ilerliyoruz. Eğitimden sağlığa, ekonomiden tarıma kadar Türkiye, geçmiş yıllara oranla önemli mesafeler katetmiştir. Bilgiye, bilime ve teknolojik gelişmelere önem veren, yatırımlarını buna göre yapan ülkeler daha hızlı gelişmektedir. Eğitim, noktası olmayan bir süreçtir. Diploma sadece bir ara aşamanın kurumsal olayıdır. Esas olan, kendimizi yetiştirmemizdir.

Vali Daşöz ise bir şehir için üniversitenin çok önemli olduğunu söyledi. Her ilde üniversite bulunduğunu vurgulayarak, Üniversite, bir şehir için şanstır. Biz görev yaparken CBÜ'yü her zaman yanımızda görüyoruz. Onların bir parçası olmaya çalışıyoruz. dedi. Rektör Pakdemirli de CBÜ'nün son iki yılda fakülte sayısının 5'ten 10'a çıktığını kaydetti. Bilimsel üretim ve yenilikçilikte dünyada ilk 500 üniversite arasında sayılabilmesi için çalıştıklarını belirterek, Son iki yıldaki gelişmeler çok önemli. 1992 yılında kurulan üniversitemizin 20. yılını kutluyoruz. Beş fakülte vardı, bu sene kurulanlarla 10'a yükseldi. 2011 yılında yeni programların açılışını yaparak öğrenci alımına başladık. 2012 yılında da yeni programlar var. Öğrenci sayımız, son iki yılda 8 bin artarak 37 bine ulaştı. Hedefimiz 50 bin öğrenci. diye konuştu. İlk defa uzaktan eğitime başladıklarını aktaran Prof. Dr. Pakdemirli, Bologna kriterlerine uyuldu. 44 ülkeden 290 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Hedefimiz, 3 bin civarında yabancı öğrenciyi üniversitemize çekebilmek. dedi.

Konuşmaların ardından CBÜ'ye teknoloji fakültesi kazandıran hayırsever Hasan Ferdi Turgut'a teşekkür plaketini Vali Daşöz verdi. Daha sonra Prof. Dr. Günay, Yükseköğretimde Yeni Gelişmeler ve Yeniden Yapılandırma konulu açılış dersini yaptı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.