Müftü, toplumda duyarlılık artsın diye tüm organlarını bağışladı

14 Aralık 2012 Cuma 15:18
Müftü, toplumda duyarlılık artsın diye tüm organlarını bağışladı






ANKARA (CİHAN)- Ankara´nın Polatlı İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, vatandaşların organlarını bağışlarken en çok düşündüğü noktanın 'dinen caiz olup olmadığı' husus olduğuna dikkat çekerek, bu konudaki yanlış inanışları kırmak için tüm organlarını bağışladı.

Ankara´nın Polatlı ilçesinde organ bağışı konusunda duyarlılık her geçen gün artıyor. İlçede 2000-2012 yılları arasında 214 kişi organ bağışında bulundu. Organ bağışlayanlar kervanına son olarak ilçe müftüsü de katıldı. Vatandaşların organlarını bağışlarken en çok düşündüğü noktanın dinen caiz olup olmadığı hususu olduğuna dikkat çeken İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, organ bağışı konusundaki önyargıları ve yanlış inanışları kırmak için tüm organlarını bağışladı. Muslu, Söylediğimiz şeylere inanıyor isek, bunu da aynı zamanda uygulayabilmek gerek. diye belirtti.

Kendisinin organ bağışı yaparak hem personelinin hem de ilçe halkının dinen caiz olduğunu kendi uygulaması ile gösterdiğini ifade eden Polatlı İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, Bundan dolayı da mutluyum. Kişinin öldükten sonra amel defteri artık ölümü ile birlikte kapanır. Sadakıyı cariye denen husus haricinde. Fakat bizim bağışlamış olduğumuz, sağlığımızda veyahut öldükten sonra yakınlarımızın izniyle bağışlanan organlarımız hangi kişiye verilmiş olursa olsun, o kişinin yapmış olduğu iyilikler ya da kötülükler o kişiye aittir. Organı bağışlayan kişiye ait değildir. Bundan dolayı dinen herhangi bir sakınca yoktur. Gönül rahatlığıyla organlarımızı bağışlayabiliriz. diye konuştu.

Tüm organlarını bağışlayan Mutlu Yılmaz ise kuzeninin, ablasının organları ile 8 yıl yaşadığını ve organ bağışı konusunda çok hassas olduğunu ifade etti. Yılmaz, Organlarımı bağışladım. Başkalarına da örnek olmasını istiyorum. Epeydir düşünüyordum organlarımı bağışlamayı, ama bir fırsat olmamıştı. Bir haber üzerine hastaneye geldim. Daha sonra organlarımı bağışlamaya karar verdim. dedi.

Duatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Atilla Çifci, Ortalama her yıl 7 -8 bin kişinin organ nakli listesine eklendiğini, 8 -9 bin kişinin de organ nakli sırasını beklerken hayatını kaybettiğini söyledi. Çifçi, insanoğlunun, kendi başına gelmeden olayın ciddiyetinin farkına varamadığını kaydetti. Başta hekimler olmak üzere organ bağışı konusunda daha hassas davranılması gerektiğini anlatan Başhekim Dr. Atilla Çifçi, şunları dile getirdi: Netice itibariyle ölen bir kişinin bu dünya ile ilişkisi kesildiği için organlarını bir çok hayatın, bir çok canın bir çok dertlinin dermanına derman olmak için bağışladığında onların hayatına hayat katmaktadır. Adeta organlarıyla o kişinin vücudunda yaşamaktadır. Dolayısıyla başta hekimler olmak üzere bu konuda önderlik yapan kişiler olmak üzere organ bağışına daha hassas davranmalı, halkımızı bilinçlendirmeli, önce kendimizden başlamak üzere organ bağışı ile ilgili faaliyetlere katılmalıyız ve organ bağışı yapmalıyız. Bu çok önemli bir durum, üzerimizde durmamız gereken bir konu. Ülkemizde yaklaşık her yıl 45-50 bin civarında organ nakli gerekmektedir. Ben Polatlı´mızdan örnek vereyim. Şu anda Polatlı´da organ nakli bağışında bulunan 21 kişi. Ankara´ya ve ülkemize oranladığımızda bu oran düşük değildir. Halkımızın ve Polatlı´mızın hassasiyetini gösterir. Bu hassasiyetin artmasını da bekliyoruz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.