Mülteciler Kırklareli kampına getiriliyor

Yunanistan’ın Midilli Adası'ndan feribotlarla İzmir’in Dikili Limanı’na getirilen kaçakların otobüslerle Kırklareli’ne nakilleri sürüyor.

04 Nisan 2016 Pazartesi 23:46
Mülteciler Kırklareli kampına getiriliyor






Mülteciler Kırklareli kampına getiriliyor

AB ile yapılan geri kabul anlaşması gereği bugün Yunanistan’ın Midilli Adası'ndan feribotlarla İzmir’in Dikili Limanı’na getirilen kaçakların otobüslerle Kırklareli’ne nakilleri sürüyor.

Sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 7 saatlik yolculukla Kırklareli’nin Pehlivanköy İlçesi’ndeki Geri Gönderme Merkezi’ne getirilen kaçakların sayısı 130’u buldu. Aralarında Afganistan, Bangladeş ve Pakistan uyruklu kaçakların kayıt işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği tarihe kadar kalacakları odalara yerleştirildi. Gece boyunca sürecek nakiller için yola çıkan son 3 otobüsteki 68 kaçağında gelişiyle bugünkü nakiller tamamlanacak.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ KORUYACAK

Geçen 1 Nisan’da açılan 750 kişilik Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’nde kaçakların kaldıkları süre içerisinde sosyal faaliyetleri düşünülerek tasarlandı. Merkezi içerisinde çocuklar için oyun parkı, kuaför, kütüphane, mescit, TV salonu, derslik yer alıyor. Kaçakların 2 ve en fazla 6’şar kişilik odalarda kalacağı belirtildi. Geri Gönderme Merkezi’nin girişindeki polis noktası dışındaki noktalarda ise Özel Güvenlik Personeli görevlendirildi.



 
Son Güncelleme: 05.04.2016 01:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.