Murdoch memleketi Avustralya'da da sorgulanacak

20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:45
Murdoch memleketi Avustralya'da da sorgulanacak






İngiltere'de yaşanan yasadışı dinlemeler hakkında korkunç ifadesini kullanan ve bu skandalın kendisini çok rahatsız ettiğini belirten Gillard, Murdoch'un ülkesinde faaliyet gösteren şirket yöneticilerini zor soruların beklediğini kaydetti.Gillard, İngiltere'deki telefon dinleme skandalını izleyen Avustralyalıların, aynı şirketin Avustralya ayağı hakkında da sorular sormaya başlayacaklarını söyledi. Murdoch, bu ülkedeki faaliyetlerini News Limited adlı şirket altında yürütüyor. Avustralya meclisinde büyük çoğunluğa sahip Yeşiller Partisi Başkanı Bob Brown ise, Murdoch'un Avustralya'daki iştirakleriyle ilgili meclis soruşturması açılmasını talep etti. Avustralya gazeteciler sendikası da Brown'ın meclis soruşturması çağrısını desteklediklerini açıkladı.
Geçtiğimiz hafta basına yansıyan açıklamasında Avustralya Başbakanı, "Ülkemde de bu 'korkunç' telefon dinlemelerinin yapılıp yapılmadığını inceleyeceğiz" şeklinde konuşmuştu. Ülke meclisinde en çok sandalyeye sahip iktidardaki Yeşiller partisi ise Murdoch'un gazetelerine yönelik soruşturma başlatılacağını açıklamıştı. Murdoch'un Avustralya'daki tüm gazetelerin üçte ikisinin sahibi olduğu ve medyada tekel oluşturduğu kaydediliyor.Öte yandan News of the World (NOW) gazetesinin, ABD'deki 11 Eylül saldırılarında ölenlerin yakınlarına ait özel bilgileri temin etmeye çalıştığı yönündeki iddialar üzerine FBI'ın soruşturma açtığı bildiriliyor.Aralarında Cumhuriyetçi Kongre üyesi Peter King ve Amerikan Senatosu ticaret komisyonu başkanı Jay Rockefeller'in de dahil olduğu birçok siyasetçi, Murdoch'un Amerika'daki gazetelerinin yasadışı dinleme olayına karışıp karışmadığı yönünde incelenmesini istemişti. Kongre üyesi King ayrıca, FBI Başkanı Robert Mueller'e bir mektup yazarak soruşturma talebinde bulunmuştu.
FBI'ın Amerika'da haklarında soruşturma açtığı yönündeki iddialar üzerine Rupert Murdoch dün meclis komisyonuna verdiği ifadede," Böyle bir şey söz konusu değil. Eğer açarlarsa İngiltere'de hareket ettiğimiz gibi davranırız" diyerek bunu yalanlamıştı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.