NATO: Azerbaycan ile Ermenistan ilişkileri normalleşmeli

06 Kasım 2012 Salı 17:35
NATO: Azerbaycan ile Ermenistan ilişkileri normalleşmeli






BAKÜ (CİHAN)- NATO Genel Sekreterliği Güney Kafkasya ve Orta Asya özel temsilcisi James Appaturay, askeri birliğin Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini istediğini söyledi. Ermeni basınına konuşan Appaturay, bölgesel barışa önem verdiklerini dile getirdi.
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in bölgeye ziyaretini hatırlatan Appaturay, NATO'nun taraflar arasındaki sorundan duyduğu rahatsızlığı dile getirildiğini ifade etti. Paris'te iki ülke dışişleri bakanlarının bir araya gelmesini de değerlendiren özel temsilci, güvenlik konusunda tarafların olumlu tutum sergilemelerinin önemli olduğunu, ama çözüm adına yeterli olmadığını söyledi. Appaturay Bakanların görüşmesi, sorunun çözümü anlamına gelmiyor, ama önemli bir adımdır dedi.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.