NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak hamle

NATO, Balkan ülkesi Karadağ'ı ittifakın 29'uncu üyesi olmaya davet etti. Rusya uzun süredir NATO'yu böyle bir hamlede bulunmaması için uyarılarda bulunuyordu.

02 Aralık 2015 Çarşamba 10:38
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak hamle






NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO dışişleri bakanları, Karadağ'ın 29'uncu üye olması yönünde gerekli müzakereleri başlatmak için tarihi bir karar aldı" dedi.

Reuters haber ajansı, "eski komünist ülkeye üyelik yolunu açan" kararı duyuran Stoltenberg'in, Brüksel'deki NATO dışişleri bakanları toplantısında yaptığı konuşmada "Karadağ'ı kutluyoruz" dediğini aktardı. Stoltenberg, "Bu, çok güzel bir ittifakın başlangıcı" dedi.

Karadağ'ın NATO üyeliğine karşı çıkan Rusya; böyle bir adımın, batı Balkanlar'da yakalanması hedeflenen istikrar için tehdit oluşturacağını savunuyordu. Rusya'dan geçen hafta yapılan açıklamada, "Böyle bir hamle; ne Balkanlar'a, ne de Avrupa'ya barış ve istikrar getirir... Sadece Rusya ile NATO arasındaki ilişkileri daha da karmaşık hale getirir" denilmişti.

Son Güncelleme: 02.12.2015 10:42
Anahtar Kelimeler:
NATORusyaKaradağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.