Obama'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Başika telefonu

Beyaz Saray sözcüsü ile Başkan Yardımcısı Biden'in Türk askerinin geri çekilme çağrısı bu kez ABD Başkanı Obama'dan geldi.

19 Aralık 2015 Cumartesi 07:07
Obama'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Başika telefonu






Obama'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Başika telefonu

ABD yönetiminin daha önce iki kez dillendirdiği Başika'daki Türk askeri varlığının Irak'tan geri çekilmesi konusundaki baskıları artıyor. Daha önce Beyaz Saray sözcüsü ile Başkan Yardımcısı Biden'in Türk askerinin geri çekilme çağrısı bu kez ABD Başkanı Obama'dan geldi. Irak'taki Türk askeri ile ilgili ABD Başkanı Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Obama'nın "Irak'ta tansiyonu düşürecek daha fazla adım atın ve Türk askerini Irak'tan çekin." dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Kuzey Irak’ta Türk askerlerinin son durumuna ilişkin Türkiye ve Irak arasındaki görüş ayrılıklarının giderilmesine yönelik çabaların koordinasyonunun ele alındığı bildirildi.

ABD Başkanı Obama'nın görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk güvenlik güçlerinin tanzimi dahil, Irak ile gerilimi düşürmek için ilave adımlar atılması talebinde bulunduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Erdoğan'ın Türkiye’nin, Irak’ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyduğunu teyit ettiği, Türk güvenlik güçlerinin Irak’ta bulunma amacının IŞİD'le mücadele olduğunu hatırlattığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın, telefon görüşmesinde IŞİD'e karşı baskıyı artırmak ve ılımlı muhalifleri destekleme konusunda ortak çalışmaların güçlendirilmesi, ayrıca Cenevre ve Viyana deklarasyonları doğrultusunda sorunun müzakerelerle çözüme kavuşturulmasını sağlayacak zemin oluşturmaya yönelik çabaların sürdürülmesi konularını da değerlendirdiği bildirildi.
Son Güncelleme: 19.12.2015 07:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.