Öğrenciler canlı yayında spor yapacak

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:50
Öğrenciler canlı yayında spor yapacak






İSTANBUL (CİHAN)- Gençlik ve Spor Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı´ndan devraldığı okul sporlarının yayın hakkını ihale ile satışa çıkardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Spor Genel Müdürlüğü, 24 Aralık'ta yapılacak ihaleyle, yaklaşık 600 bin okullu sporcunun 21 farklı branşta kendi aralarındaki mücadeleleri Televizyon, Radyo, İnternet, IPTV, WebTV ve mobil teknolojiler üzerinden canlı, bant, özet yayın ve sponsorluk hakları 5 yıllığına satışa çıkaracak.

OKUL SPORLARIN GELİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Projeyle, Türkiye´de sporun temelini ve kaynağını oluşturan okul sporlarının geliştirilmesi, yetenekli sporcuların belirlenmesi ve okul sporlarının markalaştırılması amaçlanıyor.

2012- 2013 eğitim ve öğretim yılından başlamak üzere 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sonuna kadar 5 yıl süreyle Türkiye´de düzenlenecek mahalli, bölgesel ve ulusal nitelikteki okullar arası yarışmaların yayın haklarıyla sponsorluk hakları satışa çıkarıldı. İhale, 24 Aralık saat 15.00´te Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda yapılacak.

KARŞILAŞMALAR `HD´ YAYINLA VERİLECEK

Şartnameye göre 21 farklı branştaki takım ve bireysel yarışmalar ayrı haftalarda 4 saat yayınlanacak. Yayın hakkı sahibi, yayının ilk yılında yüzde 5, sonraki yıllar içinse yüzde 20´sini yüksek çözünürlüklü HD yayına ayıracak.

Şifresiz olarak gerçekleştirilmesi zorunlu tutulan yayınlar için internet üzerinden yayın yapan sosyal paylaşım sitelerinde okul sporları ile ilgili sayfalar açılacak. Okulların spor müsabakaları için en az 4 tanıtım spotu yayınlanacak.

HEDEF 5 MİLYON GENCE ULAŞMAK

Türkiye´de ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 17 milyon 582 bin öğrenci bulunuyor. Bakanlık bu rakamın en az 5 milyonunu lisanslı sporcu olarak eğitmek istiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı okul sporlarına, 2011 yılında 21.259.840,00 TL 2012 yılında da Kasım ayı itibariyle 21.619.122,00 TL katkı sağlıyor.

Yayın hakkı satılacak branşlar ise şöyle: Atletizm, Kros, Basketbol, Badminton, Jimnastik, Eskrim, Futbol, Futsal, Güreş, Hentbol, Halter, İşitme Engelliler, Judo, Karate, Kayak, Masa Tenisi, Satranç, Tekvando, Tenis, Voleybol Yüzme.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.