Öğretim görevlisi, Kürtçe matematik ders kitabı hazırladı

14 Mart 2012 Çarşamba 12:53
Öğretim görevlisi, Kürtçe matematik ders kitabı hazırladı






HAKKARİ (CİHAN)- Hakkâri Üniversitesi'nin öğretim görevlisi Yusuf Soyvural, Türkiye'de bir ilke imza atarak Kürtçe matematik ders kitabı hazırladı. 22 Mayıs'ta Diyarbakır'da düzenlenecek kitap fuarında sergilenecek olan Kürtçe matematik ders kitabı, 8 bölümden oluşuyor.
Yaklaşık 9 yıldır Hakkâri'de görev yaptığını söyleyen Soyvural, Böyle bir çalışmayı hayata geçirmeyi düşünmüştüm; ama maddi sıkıntılar yüzünde belli bir zaman ara verdim. Hakkâri Üniversitesi'ne atandıktan sonra Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli'nin desteğini alarak Kürtçe matematik ders kitabı yazmaya karar verdim. dedi.

Asıl branşının fizik olduğunu belirten Soyvural, yıllarca özel kurumlarda matematik dersi verdiğini anlattı. Soyvural, Daha sonra Kürtçe matematik ders kitabı yazmaya başladım. Türkiye'de ilk defa yapılan bir çalışmadır. Benim hazırladığım kitap, öğrencilerin çalıştıkları konu anlatımlı, soru çözmeye yönelik olup, ilköğretim düzeyinde hitap ediyor. Kitapta, örnek sorular ve çözümleri de var. Bu konuda desteğini esirgemeyen Hakkâri Üniversitesi Rektörü İbrahim Belenli'ye de teşekkür ederim. ifadelerini kullandı.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.