Oktay Derelioğlu: Yanlarına antrenör değil çantacı alıyorlar

16 Ekim 2012 Salı 20:50
Oktay Derelioğlu: Yanlarına antrenör değil çantacı alıyorlar






İSTANBUL (CİHAN)- Eski milli takım oyuncularından Oktay Derelioğlu, bir dönem milli takımı çalıştıran Türk futbolunun 3 önemli teknik adamı Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş'e ağır eleştiride bulundu. Derelioğlu, bu üçlünün Türk futboluna bir teknik adam kazandıramadığını ve yanlarına antrenör değil çantacı aldıklarını iddia etti.

Kanal A'da yayınlanan Sporvizyon programının konuğu olan Oktay Derelioğlu, milli takımlar eski menajeri Can Çobanoğlu ve eski milli futbolcu Hamdi Aslan'ı da açıklamalarıyla şaşırttı. Oktay Derelioğlu, daha önce A Milli Takımı da çalıştırmış olan teknik direktörler Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş'in Türk futboluna kazandırdığı bir antrenör olmadığını belirterek, Yanlarına antrenör değil, çantacı alıyorlar. dedi.

Oktay Derelioğlu, Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Fatih Terim gibi teknik adamların kaliteli isimler olduğu vurgusunu da yaptığı açıklamasında, Evet kendileri çok önemli isimler ve büyük başarılara imza attılar. Ama kusura bakmasınlar arkalarından gelecek kimseyi yetiştirmediler. Antrenör olarak yardımcı değil de çantacı alıyoruz. dedi.

AVCI'NIN KADRO TERCİHİNİ DE ELEŞTİRDİ

Eski milli futbolcu ve antrenör Oktay Derelioğlu, Abdullah Avcı ile ilgili katılmadığım noktalar var. Daha kendini milli takım seviyesinde ispatlamamış oyuncular oynuyor. Sercan, Mehmet Ekici ve Tunay gibi. Bu isimler mutlaka iyi yerlerde olacaktır. Ancak, Milli Takım'da yarışmacı ve kendini ispat etmiş isimler oynamalı. dedi.

ÇOBANOĞLU : AVCI EN ÇOK DAYAK YENİLECEK KONUMDA

A Milli Takım ve Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın değerlendirildiği programda Can Çobanoğlu da önemli açıklamalarda bulundu. Çobanoğlu, Abdullah Hoca ile bir konuşmamda, sana ne hocam alt yapıdan. Milli takım hocası yarışmacı hocadır. Başarılı olursan kalırsın, başarılı olamazsan alt yapıya koyduğun tüm ekiple birlikte 2 sene sonra gideceksiniz. Böyle bir sistem yok dedim. A Milli Takım hocası olmak Türkiye'de kolay değil. En çok hücum edilecek konumda olan en kolay saldırılacak yerdesin. Ayrıca herkes milli takımda oynamak istiyor artı sen git ben göreve geleyim diye bekleyen bir sürü adam var. Eğer kampta yarına umutla bakılacak bir ortam hazırlandıysa biz kora kor mücadele yaparız, ancak tam tersi odalarda karamsarlık ve dedikodu olursa biz Macaristan karşısında da dağılırız. dedi.

Kemal belgin'den sakatlıklarla ilgili imalı değerlendirme

Programa telefon bağlantısıyla katılan deneyimli spor yazarı Kemal Belgin'in hedefinde de Abdullah Avcı vardı.
Genç teknik adam Avcı'nın milli takım seviyesinde olduğuna inanmadığını da belirten Kemal Belgin, Sayın Abdullah Avcı daha önceki kariyerinde alt yapıda görev almasına rağmen 6 senede büyük arzu ve hevesle peşinden koşulan bir yetenek yetiştirmedi. Dolayısı ile ben Sayın Abdullah Avcı'nın hiç de bir ülke milli takımını çalıştıracak kriterde ve kalitede olduğuna inanmadım. Daha bunları maçlara hiç başlamadan atandığının ertesi günü katıldığım programda söyledim. dedi.

Kemal Belgin, sakatlıkları nedeniyle milli takım kadrosundan ayrılan oyuncuların durumlarıyla ilgili imalı değerlendirmede bulunarak, Milli takımda sakatlığı sebebi ile kadrodan çıkarılan 5 oyuncu hafta sonu takımlarında oynarlar diye bir iddaa ortaya attım. Bekleyip göreceğiz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.