Okul üniforması elinde kalan esnaf iflas bayrağını çekti

12 Aralık 2012 Çarşamba 09:18
Okul üniforması elinde kalan esnaf iflas bayrağını çekti






İSTANBUL (CİHAN)- Milli Eğitim Bakanlığı´nın serbest kıyafet uygulamasıyla okul üniformaları esnafın elinde kaldı. Yönetmeliğin beklenmedik bir zamanda ortaya çıktığını düşünen esnaflar, ellerinde kalan formaları satamıyor. Gelecek yılın formalarını hazırlayan esnaflardan bazıları, uygulamayı protesto için kalan formaları kendileri giyiyor.

Okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra okullarda uygulanmaya başlandı. Kıyafetlerin serbest olmasıyla üniforma satan esnaf neye uğradığını şaşırdı. Gelecek yılın formalarını basan üreticiler, kararın zamansız çıktığından yakınıyor. Okullara göre basılan kıyafetler şimdi depolarda bekliyor. Öğrencilere kıyafet serbestliği gelmesiyle depolarda bekleyen ürünler de elde kaldı. Esnafların zararı milyarlarla ifade ediliyor.

Esenler´de okul kıyafetleri satan Vahap Moroğlu da zarar eden esnaflardan biri. Okulların talebine göre forma bastırdıklarını anlatan Moroğlu, Okullar bize üç bin öğrencisi varsa o kadar forma yapmamızı istiyordu. Biz de bu formaları bastırıp satıyorduk. Geçen sene de yaptık, önümüzdeki sene için de yaptık ürünlerimizi. Bakanımız okul kıyafetleri serbest olacağını önceden söylese ona göre hareket ederdik. Şuan elimizde kalan 60-70 milyarlık mal var ve bunların hepsi faturalı. diye konuştu.

Malların hepsinin elinde kaldığını dile getiren Moroğlu, Satamıyoruz bunları. Bunlar bizi iflas ettirecek. Sayın bakanımız diyor ki bize, `Dükkanı kapatın ve gidin.´ Bize bir sene müsaade edilseydi, biz bunu satardık. Bu ürünleri ya yakacağız, ya bir hayır kurumuna vereceğiz, ya da böyle giyeceğiz. Ödemeler geldikçe ya iflas edeceğiz ya da aile düzenimiz bozulacak. Şuan esnaf çok büyük sıkıntıda. Hiçbir aile birliğinin bu serbestlikten haberi yok. Bu ürünlerimiz faturalı, bu ürünleri firmada kabul etmiyor. ifadelerini kullandı.

Bir diğer esnaf Haşim Vural ise, Sıkıntı değil bittik yani. Maliyeciler gelecek, ne yapacağız? Kiramız duruyor. Vergi duruyor. Formaları geri de veremiyoruz. Karamsarız ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yapılacaksa bu bir sene önceden söylenebilirdi. Ellerdeki mal çıkarılırdı. Bu işlere girmezdik. Herkes önlemini alırdı. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.