Olimpiyat şampiyonu Alptekin: Spor yapmak için bir nedeniniz daha var

11 Aralık 2012 Salı 17:05
Olimpiyat şampiyonu Alptekin: Spor yapmak için bir nedeniniz daha var






KÜTAHYA (CİHAN)- Londra 2012 Olimpiyatları'nda birinci olan Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin başta olmak üzere uluslar arası müsabakalarda derece yapan sporculara Kütahya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Şerefiye Aylığı bağlandı.

Düzenlenen programda konuşan SGK İl Müdürü Davut Eker, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında dereceye giren amatör sporculara 2008 yılında yeni bir düzenleme yapıldığına işaret etti. Eker, şunları söyledi: Olimpik branşların büyükler kategorisinde olmak kaydıyla Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında ferdi ya da takım halinde birinci, ikinci, üçüncü olan amatör sporcular ile bunların bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarına, ayrıca takım halinde ve antrenörlerine 5774 sayılı Kanunda belirtilen oranlarda bağlanan aylığa 'Sporcu Şeref Aylığı' denilmekteydi. Sporcu şeref aylığı düzenlemesi ilk olarak 1983 tarihinde 2913 sayılı kanunla yapılmıştır. Daha sonra bu kanun yürürlükten kaldırılarak 2008 yılında 5774 sayılı Kanunla yeni bir düzenleme yapılmıştır. Bu yeni düzenleme sporcularımızın daha geniş imkanlara kavuşmasını sağlamıştır. Başarılı sporcuları araştırdığımızda sayılarının çok da az olmadığını gördük. Kendilerine nasıl teşekkür edeceğimizi düşündüğümüzde 'Sporcu Şeref Aylığı' konusunun yeterince bilinmediğini tespit ettik ve SGK olarak başarılı sporcularımıza devletimizin sağlamış olduğu haklar konusunda bilgilendirme yapmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledik.

MİNNET DUYGUSUYLA SAHAYA ÇIKIYORUZ

Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin, kendisine gelen telefona kadar Şerefiye Aylığı ile ilgili bir bilgisinin olmadığını, sahaya çıktıklarında ise yalnızca minnet duygusu ile yarıştıklarını belirtti. Alptekin, şunları söyledi: Açıkcası ben kendi adıma konuşabilirim. Ben böyle bir Şeref Aylığı olduğunu bilmiyordum. Harun Bey ile ilk görüştüğümüzde bizi izlediğinde araştırdı ve böyle bir konunun olduğunu, görüşmek istediğini söyledi. Sahaya çıktığımızda maddiyatı düşünmüyorum. Minnet duygusu ve Türk bayrağını en iyi şekilde temsil etmek adına sahaya çıkıyoruz. En büyük isteğimiz az önce sunumda da izlediğimiz gibi İstiklal Marşını okutmak Türk bayrağını dalgalandırmak. Bu mutluluk parayla ya da başka bir şeye ölçülmez. Bunun yeri çok farklı. Tüm sporcular bunu istiyor. Ay yıldızlı bayrağı göndere çektirmek istiyor. Bize şeref aylığı bağlanması, açıkcası bundan sonraki sporcuların spor yapması için bir nedenleri daha var. Şeref aylığı bağlanıyor. Çok güzel bir şey, başarılı olduğunda bir sürü destek sağlanıyor. Gençlere seslenmek istiyorum buradan; çok yetenekli kişiler var, aileleri destek olsun. İstiklal Marşımız her zaman okunsun, bayrağımız göndere çekilsin. Bize destek olan Harun Bey'e de teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından uluslar arası müsabakalarda derece alan Halil Akkaş, Erol Bilgin, İzzet İnce, Kadri Kordel, İbrahim Aydoğan, İmail Baş, Gülcan Mıngır ve Erdal Sunar'a günün anısına plaket verildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.