Ölüdeniz Hava Oyunları'na 600 akrobasi pilotu katılıyor

18 Ekim 2012 Perşembe 14:43
Ölüdeniz Hava Oyunları'na 600 akrobasi pilotu katılıyor






MUĞLA (CİHAN)- Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilecek 13. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali başlıyor. 19-23 Ekim tarihlerinde dünyanın önde gelen 600 akrobasi pilotu gösterileri ile festivale renk katacak.

Avrupa'nın en önemli yamaç paraşüt festivalleri arasında yer alan Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali bu yıl 13'ncü kez yapılacak. Ölüdeniz Belcekız Plajı'nda gerçekleştirilecek açılış programı ile başlayacak festival 5 gün boyunda devam edecek. Festival boyunca 55 ülkeden Ölüdeniz'e gelecek 600 akrobasi pilotu gösteri yapacak. 2 bin metre rakımlı Babadağı'ndan atlayarak gökyüzünde görsel şölen sunacak pilotlara Türk Hava Kurumu pilotları da kendilerine özgü gösterileri ile eşlik edecek.

Festivalin şimdiye kadar yapılan en kapsamlı festival olduğunu söyleyen Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, festivalin dünyada bir marka haline geldiğini aktardı. Festivalin bayram öncesinde Fethiye ve Ölüdeniz turizmine hareketlilik getireceğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: Dünyanın değişik ülkelerinden yaklaşık 600 sporcunun yer alacağı festival bu yıl da nefesleri kesecek gösterilere sahne olacak. Yerli ve yabancı akrobasi pilotları gökyüzünde yine nefesleri kesecek. Türkiye'nin ünlü pervaneli uçak akrobatı pilot Ali İsmet Öztürk muhteşem şovuyla bizimle olacak. Ayrıca festivalimiz THK 'Yarasa Adam' atlayıcıları, model uçak gösterileri, sıcak hava balonu, motorlu paraşüt ve mikrolight gösterileriyle renklenecek. Bu arada festivale katılacak misafirlerimize sürpriz yapmak için yüzlerce paraşüt pilotunun aynı anda atlayarak rekor denemesi yapmasını da bekliyoruz.

TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİSİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan daha önce festival programında yer alan Türk Yıldızları ve Türk Solo gösterisi ise Genelkurmay Başkanlığı tarafından iptal edildi. İptal gerekçesi hakkında bilgi verilmezken, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, kendilerine gönderilen bilgilendirme yazısında 'gerekli görülen lüzum gereği' ibaresinin yer aldığını söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.