Önce meslek sahibi oldular, şimdi KOSGEB desteğiyle işyeri açacaklar

16 Ekim 2012 Salı 20:48
Önce meslek sahibi oldular, şimdi KOSGEB desteğiyle işyeri açacaklar






BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları(BUSMEK)'na katılarak kalifiye eleman olan kursiyerler, şimdi de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile işbirliği ile işyeri sahibi oluyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 88 kursiyer, sertifikalarını alarak kendi işyerlerini kurma yolunda önemli bir adım atmış oldu. Protokol kapsamında düzenlenen 2. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı. Toplam 60 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan 88 kursiyer, Tayyare Kültür Merkezi küçük salonda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törene katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, BUSMEK aracılığıyla 12 kurs merkezinde 67 branşta vatandaşlara sanat ve mesleki kurslar verildiğini belirterek, vatandaşları kalifiye bireyler haline getirmek için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Sosyal belediyecilik kapsamında yürütmekte oldukları BUSMEK çalışmalarının Bursa ölçeğinde mükemmel sonuçlar verdiğini belirten Şenocak, katılımcı belediyecilik anlayışının şehir ekonomisine katkı sağlayan, istihdam oluşturan seviyede olduğunu dile getirdi. KOSGEB´le yapılan anlaşma çerçevesinde sertifika alan 88 kursiyeri kutlayan Şenocak, Sizin yaptığınız saygın ve seçkindir. Bunu en iyi biz anlıyoruz. Ürettikleriniz, istihdamınız, katma değeriniz... Tüm bunların ötesinde anladığımız bir şey var! Eğer siz herhangi bir kamu kurumuna ya da işletmeye iş için başvuruda bulunmak yerine ´Kendim bir şeyler yapacağım´ diyorsanız, işte bu eli öpülesi bir saygınlık ve etkinliktir. Müthiş anlayıştır. Bundan dolayı hepinizi kutluyorum dedi.

ÖZEL İMKANLAR SUNULDU

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ ise KOSGEB olarak girişimciliğin desteklenmesini önemsediklerini belirterek, şöyle konuştu: Yetenekli, birikimli insanların cesaretle, özgüvenle kendi işyerlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini hedefliyoruz. İşyerinin hukuki statüsü ne olacak, başlangıcında ne kadar sermaye var, tedbirler neler olmalıdır gibi basit bir fizibilite çalışması sonucu girişimcinin iş yapabilmesine destek sağlıyoruz. Girişimcilere 30 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe, daha ağır makine gerektiren iş için sabit 70 bin lira veriyoruz. Bu noktada ilk 2 yıl ödeme yapılmıyor. KOSGEB olarak nerede ihtiyaç varsa bu eğitimleri vermeye hazırız. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi duyarlı davrandı. Gösterilen duyarlılık için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe´ye teşekkür ediyorum.

ARTIK HAYALLERİME ULAŞACAĞIM

Girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlerden Hatice Kurtoğulları da, BUSMEK´te çeşitli branşlarda aldığı eğitimleri KOSGEB´in sağladığı imkanlarla paraya dönüştürecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Hobi malzemeleri atölyesi kurmak istediğini ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.