Opr. Dr. Aydınuraz: Türkiye'de her 7 çiftten biri infertil

11 Aralık 2012 Salı 11:04
Opr. Dr. Aydınuraz: Türkiye'de her 7 çiftten biri infertil






ANTALYA (CİHAN)- Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Opr. Dr. Batu Aydınuraz, çocuk sahibi olamayan çiftlerin çoğunun infertil olduğunu söyledi. Türkiye´de 7 çiftten birinin infertil olduğunu açıklayan Aydınuraz, söz konusu çiftlerin uygun tedavi sonrası çocuk sahibi olabileceğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu´nda düzenlenen 'Üreme Sağlığı ve Yardımla Üreme Teknikleri' konulu toplantıda konuşan Opr. Dr. Aydınuraz, tüp bebekle ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Kısırlığı çocuk sahibi olmanın mümkün olmadığı 'uç bir nokta' olarak tanımlayan Aydınuraz, bebek sahibi olamayan çiftlerin çoğunun, toplumda yaygın olarak bilindiği üzere 'kısır' değil, infertil olduğunu vurguladı.

İnfertil çiftlerin uygun tedavi yöntemleri sonrasında çocuk sahibi olmalarının mümkün olduğunu aktaran Aydınuraz, Türkiye´de her 7 çiftten birinin infertil olduğuna dikkat çekti. Aydınuraz, Yardımla üreme tekniklerinden tüp bebek yöntemi, gebe kalmada yüzde 50 ile en yüksek başarı oranına sahip. Bu yöntem özellikle genetik rahatsızlığı bulunan, endometriozis (çikolata kisti) ve ağır erkek faktörü içeren vakalarda öneriliyor. Tüp bebek tedavisi ile ileri anne yaşı ve `Akdeniz anemisi´ gibi tek gen hastalıklarında da yüksek gebelik oranları yakalayabilir. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.