Örgüt bahane; 32 kişiden 25'i gözaltında

Zaman Gazetesi ve STV'ye yönelik operasyonlar sürüyor. Şu ana kadar 32 kişilik listeden toplam 25 kişi gözaltına alındı.

14 Aralık 2014 Pazar 15:20
Örgüt bahane; 32 kişiden 25'i gözaltında






Hükümetin muhalifleri sustunma girişimi olarak görülen cemaate yakın gazete ve medya kuruluşlarına yönelik operasyon sürüyor. İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alınanların sayısı 25'i buldu. Gözaltına alınanlar arasında yazarlar, senarist ve polis memurlarının olması dikkat çekiyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar  Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder bulunuyor. 

Şüphelilerin tamamının evinde veya iş yerlerinde arama kararının bulunduğu belirtildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şüpheliler hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp, örgütsel yapı oluşturarak, bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik suçları" yönünden işlem yapacağı öğrenildi.

Soruşturmanın, 2009 yılında El Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla önderliğini "Molla Muhammed" olarak bilinen Mehmet Doğan'ın yaptığı ve "Tahşiyeciler" olarak adlandırılan gruba düzenlenen operasyonu da kapsadığı olduğu öğrenildi.

Gözaltı kararı verilen bazı şüphelilerin, dizi film üzerinden "Tahşiyeciler" hakkında "suç ve delil uydurdukları'' gerekçesiyle operasyon başlatıldığı belirtildi.

Daha önce emniyetteki "paralel yapı" soruşturmasında tutuklanan 5 polis hakkında bu operasyon kapsamında da işlem yapılacağı öğrenildi. Bu kişiler, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden adliyeye getirilecek.

25 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 32 kişiden 25'inin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen operasyon kapsamında, aralarında medya çalışanları ile 5'i tutuklu bazı polislerin bulunduğu 37 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmayla ilgili hakkında gözaltı kararı bulunan 32 kişiden 25'i, İstanbul ve bazı illerde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alındı.

Öte yandan operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile eski Hakkari Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan Tufan Ergüder de İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

KİMLER GÖZALTINA ALINDI

-Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca

-Sungurlar ve Tek Türkiye dizilerinin yapımcısı Salih Asan

-Sungurlar dizisi yönetmeni Engin Koç

-İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder

-Eski İstanbul Organize Şube Müdürü ve Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu avukatıyla geldi

-Polis memuru Ç.Ö.


-Tek Türkiye Dizisi senaristi Makbule Çam Alemdağ

-Elif Yılmaz

-Erzurum'da görevli bir komiser

-Tunceli, Şırnak ve Mardin'de 1'i komiser 3 polis gözaltına alındı.

-Eski Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı

-Batman’da Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser Ali Cihan

-Şanlıurfa Hilvan'da polis memuru M.A.D

-Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde görevli M.K.'nın yakalanması için de çalışma başlatıldı.

-Zaman gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı

OPERASYONDA İLK ADRES ZAMAN GAZETESİ

Paralel yapı iddialarına ilişkin operasyon kapsamında, polisler Zaman gazetesine geldi.

Günlerdir sosyal medyada konuşulan operasyon sabah erken saatlerde başladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerin ilk adresi Zaman gazetesinin Yenibosna’daki binası oldu. Polislerin, Ekrem Dumanlı hakkında gözaltı kararını tebliğ ettikleri öğrenildi.

Bağımsız  Milletvekili Hakan Şükür, 14 Aralık Operasyonu kapsamında gözaltına alınanlara destek amacıyla Yenibosna'da bulunan Zaman Gazetesi'ne gitti.

İŞTE ARAMA KARARI:

Emniyet ekiplerinin İstanbul ve bazı illerde başlattığı 'paralel yapı' operasyonu detayları ortaya çıkmaya başladı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, STV Grup Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu operasyonun arama kararı ortaya çıktı.

Son Güncelleme: 14.12.2014 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.