Otomobilin parasını almadan noter satışı yapan 2 kişi dolandırıldı

18 Ekim 2012 Perşembe 14:59
Otomobilin parasını almadan noter satışı yapan 2 kişi dolandırıldı






BURSA (CİHAN)- Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonda, internet üzerinden araçlarını satmak için ilan veren 2 vatandaşı dolandırdıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Aracını internet üzerinden satmak isteyen 2 vatandaşla irtibata geçen şüpheli 3 kişi, araç sahiplerini Bursa'ya çağırdı. Pazarlığın tamamlanmasıyla araç sahipleriyle notere giden 2 şüpheli, noterde işlemin tamamlanmasının ardından araç sahiplerini oyalayarak, parasını vermedikleri aracı başkasına sattı. Mağdur vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olaya karışan 3 kişiden ikisini yakaladı. Yakalanan şüphelilerden V.K. cumhuriyet savcısının talimatıyla ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Diğer şüpheli K.D. ise 'dolandırıcılık' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

SANAL ÂLEMDEN ARAÇ ALIP SATERKEN BUNLARI UNUTMAYIN

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Veysel Akkoca ise vatandaşların mağdur olmaması için araçlarını noter satışı yapmadan paralarını almaları gerektiğini söyledi.

Akkoca, internet üzerinden araç alıp satan vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu: Vatandaşlarımız gerçek olmayan adreslere gönderilmek istenmiyorsa, her yere kapora göndermesinler. Vatandaşlarımız aracı her zaman görerek, servise göstererek ve yeri belli olan kişilerden alsınlar. En önemlisi de dolandırılmak istenilmiyorsa noterde imza atmadan aracın parasını almak gerekir. Dolandırıcılar örnekte olduğu gibi henüz noterdeyken, oyalama suretiyle parasını ödemedikleri bir aracı başkasına satabiliyor. İmza atmadan parayı almadan vatandaşlarımız mağdur oluyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.