Paha biçilemeyen tapular sergileniyor

06 Kasım 2012 Salı 17:33
Paha biçilemeyen tapular sergileniyor






ANKARA (CİHAN)- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Server Efendi Sergi Salonu'nda Osmanlı'dan günümüze kalan önemli tapuları sergiliyor. Sergide 64 metre uzunluğunda ceylan derisi üzerine yazılmış Fatih Sultan Mehmed'in Ayasofya Vakfiyesi'nden çeşitli dönemlere ait tapu senetler, el yazması Kur'an-ı Kerimler ve Atatürk'e ait tapu örnekleri dikkat çeken eserler arasında yer alıyor. Sergide ayrıca ikame-i pazar ve panayır belgeleri, mühürler, Osmanlı dönemine ait çeşitli haritalar da bulunuyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü binasında, hafta içi mesai saatleri içerisinde halkın ziyaret edebileceği Server Efendi Sergi Salonu'nda Osmanlı Devleti'nde XIV. Yüzyılın sonlarından Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar uzanan geniş bir zaman diliminde oluşturulmuş arşiv dokümanları sergileniyor. Sergi salonunda 64 metre uzunluğunda ceylan derisi üzerine yazılmış Fatih Sultan Mehmed'in Ayasofya Vakfiyesi'nden çeşitli dönemlere ait tapu senedi ve tahrir defter örneklerine; Tezhip ve Hatt sanatının en güzel örneklerinin ortaya konulduğu çeşitli defter ve belgelerden mühür, harita ve el yazmalarına kadar çeşitli eserlerin örnekleri yer alıyor. Ayrıca, Atatürk'e ait tapu örnekleri ile kendi imzasını taşıyan kayıtlar da burada görmek mümkün.

Sergi salonunda yer alan diğer eserler ise şöyle: Tapu Tahrir Defteleri, Mufassal Defterler, İcmal Defterleri, Ruznamçe Defterleri, Cebe Defterleri, Kal'a ve Mustahfazat Defterleri, Derdest Defterleri, Anadolu ve Rumeli Yoklama Defterleri, Evkaf Defterleri, Vakf-ı Cedid Defter ve Belgeleri, Mülknameler, Zabıt Kayıt Defterleri, Hasıla Kayıtları, Tapu Senetleri, Tapu Kütükleri,Mahzen Defterleri, Köy Sınır Belgeleri ve Mera Tahsis kararları. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.