Pakistan Talibanı: Malala'yı örgütün aleyhinde konuştuğu için vurduk

16 Ekim 2012 Salı 20:50
Pakistan Talibanı: Malala'yı örgütün aleyhinde konuştuğu için vurduk






İSLAMABAD (CİHAN)- Pakistan Talibanı, Malala Yousufzai isimli kız öğrenciyi örgüt aleyhinde konuştuğu için vurduğunu açıkladı.

Pakistan Talibanı, başından vurarak ağır yaralanan kız öğrenci Malala Yousufzai neden vurulduğu ile ilgili açıklama yayınladı. Malala'yı Batı'nın ajanı adlandıran örgüt yaptığı açıklamada, Bu casusluk için kafirler ona ödül ve mükafatlar verdi. İslam, düşmanları adına casusluk yapanların öldürülmesini emrediyor. şeklinde kendini savundu. Örgüt, yaptıkları eylemi nasıl haklı gördüklerini şu sözlerle ifade etti: Taliban'ı karalamak için mücahitlere karşı propaganda yapıyordu.

Taliban ayrıca saldırının asıl sebebinin eğitim olmadığını, asıl nedenin genç kızın İslam adına savaşan mücahitlere karşı konuşması olduğunu iddia etti. Açıklamada, Şeriat çocuk bile olsa İslam'a karşı propaganda yapıyorsa öldürülebilir diyor. Gruba karşı konuşup Başkan Obama'yı övdüğü için ölmeyi hak ediyor. ifadeleri yer aldı.

Uğradığı saldırıdan sonra pazartesi günü İngiltere'ye götürülen 14 yaşındaki Pakistanlı kız öğrenci Malala Yousufzai için doktorlar iyileşme şansının yüksek olduğunu söylemişti. Kızlara eğitim hakkını savunan Malala'ya yapılan saldırı dünya çapında tepkiye yol açtı.

Geçen hafta saldırıdan bir gün sonra Pakistanlı cerrahlar üç saatlik bir operasyonun ardından omurilik yakınındaki kurşunu çıkarmıştı. Ancak Malala'nın şu an daha yoğun tıbbi bir takibe ihtiyacı olduğu belirtildi.

Pakistan Talibanı olarak bilinen ve 2007 yılında kurulan Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), Pakistan'da aşiret bölgesinde faaliyet gösteren çeşitli militan gruplarının şemsiye örgütüdür. Örgütün Afgan Talibanı ve El Kaide ile bağlantısı bulunuyor. ABD, TTP'yi terörist örgüt olarak kabul ederken, Pakistan'da ise birçok saldırıdan sorumlu tutuluyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.