Panasonic'ten Full HD 60p video kayıt özellikli ve 24x süper zumlu dijital fotoğraf makinesi: Lumix FZ150

21 Ekim 2011 Cuma 12:25
Panasonic'ten Full HD 60p video kayıt özellikli ve 24x süper zumlu dijital fotoğraf makinesi: Lumix FZ150






Yeni Lumix FZ150, yüksek hız tepkisi, eksiksiz manüel kontrol özellikleri ve güçlü 24x optik zum (35mm fotoğraf makinelerinde eşdeğeri: 25-600mm) ile her seviyeden fotoğrafseverin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Panasonic, kullanıcılar tarafından büyük beğeni toplayan Lumix FZ serisinin zirvesinde yer alan yeni süper-zumlu kompakt dijital fotoğraf makinesinin piyasaya çıktığını duyuruyor. 1920 x 1080 full HD 60p ve seri video kayıt yeteneği, Panasonic Lumix FZ150'nin öne çıkan özellikleri arasında. 

25 mm ultra geniş açılı LEICA DC VARIO-ELMART yüksek kalite lens ünitesi ve güçlü 24x Optik Zum'u ile FZ150 ayrıca, gölge ve ışık lekelerine yol açan ışık yansımalarını en aza indirgeyen Panasonic Black Box Nano Surface Coating teknolojisine de sahip. Güçlü 24x Optik Zum (35mm fotoğraf makinelerinde eşdeğeri: 25-600mm), gücünü akıllı zum işlevi ile 32x eşdeğerine dek yükseltebiliyor. Böylece görüntü kalitesinin, dijital zum kullanırken bile korunmasını sağlayan akıllı çözünürlük teknolojisini kullanıma sunmuş oluyor.

Bu fotoğraf makinesinin yüksek performanslı görüntü kayıt yeteneklerinin hassasiyeti ve hızının arkasında ise 12.1-megapiksel MOS sensör Venus Engine'in birlikteliği yer alıyor. Lumix FZ150 ayrıca, AVCHD formatında ve 12 fps tam çözünürlükte, sürekli yüksek hız çekimlerinde 1,920 x 1,080 60p full-HD video kaydı yapabiliyor. Makinenin sahip olduğu lens, sensör ve motor özellikle düşük ışıklı ortamlarda çekilen görüntü kalitesinin iyileştirmede son derece önemli bir rol oynuyor. 

Yaklaşık 0.1 saniyelik Işık Hızı otomatik odaklama (AF) özelliğiyle, uçup kaçar gibi görünen çekim fırsatları bile kaçırılmıyor. FZ150'de, kullanıcıların çekim keyfini daha da artırmak için, eksiksiz manüel kontrol özelliği de mevcut. Yeni Yaratıcı Kontrol ya da pek çok ön ayar seçeneğine sahip Photo Sytle işlevleriyle kullanıcılar,  hem fotoğraf hem de video çekimlerinde sanatsal yaratıcılıklarından alacakları zevki en yüksek noktaya ulaştırabilme fırsatı yakalıyor. Lumix'in sevilen iA (Akıllı Otomatik) modu ise mümkün olan en iyi sonucu elde etmek için tüm çekim ortamlarında güçlü bir yardımcı olarak ön plana çıkıyor. Son derece etkin çalışan bir sistem olan ve el titremelerini engelleyen Power O.I.S. (Optik Görüntü Sabitleyici) ise bu kez Active mod ile gelerek, yürürken bile düzgün videolar çekilmesini sağlıyor. 

Ayrıca, 3D fotoğraf modunda FZ150 fotoğraf makinesi ile yaratılan 3D görüntüler, VIERA 3D HDTV ya da diğer MPO uyumlu 3D cihazlarında izlenebiliyor. MP4 formatında kaydedilen videolar ise doğrudan doğruya bir PC ya da diğer taşınabilir elektronik cihazlarda format değişikliğine ihtiyaç kalmadan oynatılabiliyor. 

Kompakt ve taşınabilir tasarımlı güçlü zum lensiyle birlikte ambalajlanan Lumix FZ150, birçok özelliğinin yanı sıra manüel kontrol işlevine de sahip. Panasonic Lumix FZ150, fotoğraf ve video özelliklerinin deneyimli amatör fotoğrafçıların ihtiyaçlarını beklentilerinin de ötesinde karşılyor.  

Panasonic Lumix FZ150, 1.599 TL tavsiye edilen perakende satış fiyatı  ile satışta. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.