Paralel Yapı operasyonu kimler gözaltına alında

Paralel Yapı iddiasıyla başlatılan operasyonlar sürüyor. Hükümetin muhalif sesleri sindirme girişimi olarak görülen operasyonunda STV Grup başkanı, film yapımcıları ve polisler gözaltına alındı.

14 Aralık 2014 Pazar 10:35
Paralel Yapı operasyonu kimler gözaltına alında






Paralel Yapı operasyonu kimler gözaltına alında

İstanbul Polisi'nin bu sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak 'Paralel Yapılanma' iddiasıyla başlattığı operasyonda iki dizinin yönetmenleri ve yapımcısı da gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara ve bir oyucu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne polisler nezaretinde getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. STV Grup Başkanı da gözaltına alınanlar arasında . Haklarında gözaltı kararı verilenler arasında çok sayıda gazeteci de var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar  Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder bulunuyor. 

 Sungurlar dizisinin yapımcısı Eskişehir'de gözaltına alındı

İstanbul merkezli düzenlenen "paralel yapı" operasyonu çerçevesindeki soruşturma kapsamında, Eskişehir'de 2 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir'de sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, kentte çekimleri süren Samanyolu TV'nin Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan ile yönetmeni Engin Koç, emniyet güçleri tarafından evlerinden alınarak, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Koç ile Asan, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. İfadeleri alınan Koç ve Asan, daha sonra polis tarafından İstanbul'a nakledildi.

Hükümetin, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarının gündeme gelmesini engellemek için bir haftadır operasyon yapacağı konuşuluyordu. Twitter fenomeni Fuat Avni, dün gece aralarında Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu bir çok ismin gözaltına alınacağını iddia etmişti.

Hükümetin muhalif sesleri sindirme girişimi olarak görülen nefret operasyonunda ilk gözaltılar gerçekleştirildi.

* Gazeteci, dizi yapımcısı, senarist ve polis olmak üzere 32 kişi hakkında gözaltı kararı var.

* Tufan Ergüder gözaltına alındı


İstanbul Terörle Mücadele Şube Eski Müdürü ve Hakkari Emniyet eski Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı.
Senaristlere gözaltı
Daha önce Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizisinin yapımcılığını yapmış olan Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Eskişehir'de gözaltına alındı.

Sabah 6.30 sıralarında Asan'ın Eskişehir’de bulunan evine gelen TEM polisleri,ve bir jandarma Samanyolu TV yapımcılarından olan Salih Asan’ı gözaltına aldı.

Öte yandan Avukat Fikret Duran twitter'da paylaştığı mesajda Samanyolu TV çalışanlarına yönelik gözaltıların başladığını belirterek, Engin Koç'un Van'da evinden alındığını yazdı.

Samanyolu Haber TV'ye telefonla bağlanan Asan, "Milletimizin birliğine beraberliğine hizmet eden projeleri üretmeye çalıştık arkadaşlarımızla birlikte. Kurumumuz, elini değil gövdesini koydu bu mücadeleye. Netice itibarıyla biz de bu mücadelede yapımcı kimliğimizle vazife yapmaya çalıştık. Devletimize ve milletimize hizmet ettik suçumuz buysa biz bu suçu işledik" ifadelerini kullandı.

Kendisini almaya gelen polislerin İstanbul'dan gelen savcılık kağıdı üzerine yakalama kararı için geldiğini söylediğini anlatan Asan, polislerin ellerindeki belgede neden gözaltına alındığına dair bir bilginin, ne ile suçlandığını belirten bir gerekçenin olmadığını belirtti.
Son Güncelleme: 14.12.2014 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.