Pekmezi ısıtıp ısıtıp sattı

13 Aralık 2012 Perşembe 12:52
Pekmezi ısıtıp ısıtıp sattı






ARDAHAN (CİHAN)- Ardahan'da etkili olan soğuklar sebebiyle haftada bir kez kurulan perşembe pazarına ilgi gösterilmedi. Satıcılar ise soğukla mücadele etti. Erzurum´dan gelen bir esnafın pekmezi soğuk hava sebebiyle dondu. Donan pekmez bidonu için ateş yakan esnaf, bidonu ateşe tutarak ısıttı.

Bidon içinde ısınan pekmezi kavanozlara dolduran satıcı, soğukların satışları olumsuz etkilediğini söyledi. Pekmezin soğuk havalara iyi geldiğini belirten satıcı Yılmaz Gezer, Soğuk hava nedeniyle getirdiğim pekmez dondu. Isıtmak için ateş yakmak zorunda kaldım. Isıtıp kavanozlara doldurup satışa çıkarıyorum. Bu getirdiğimiz pekmez çok kaliteli. Yenildiği zaman soğuk tesir etmez. Ben Erzurum´dan geliyorum orası da soğuk ama Ardahan'ın kendine has bir soğuğu var. dedi.

Ardahan'da soğuk sebebiyle yük taşıyan atlar da battaniyelerle ısınıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.