Peygamber'in ekranda gösterilmesine tepkiler sürüyor

Nihat Hatipoğlu, STV'de yayınlanan bir dizide bir ışık huzmesi şeklinde peygamber sahnesinin yer almasını bakın nasıl yorumladı

14 Şubat 2014 Cuma 13:12
Peygamber'in ekranda gösterilmesine tepkiler sürüyor






Peygamber'in ekranda gösterilmesine tepkiler sürüyor

Nihat Hatipoğlu, STV'de yayınlanan Şefkat Tepe dizisinde bir ışık huzmesi şeklinde peygamber sahnesinin yer almasıyla ilgili sorulan soruya cevap verdi.

İşte Hatipoğlu'nun "Peygamber efendimizin bir ışık huzmesi şeklinde gösterilmesi doğru mudur?" sorusuna yanıtı;

"Çok şık olmadığının kanaatindeyim. Mesela Çağrı filmi yayınladığında, hazırlandığında El Ezher Üniversitesi'ne sahabenin resmedilmesi ne kadar doğrudur diye sorduklarına, El Ezher bu konuda fetva vermedi. Bu nedenle dikkat ederseniz 4 Halifeyi göstermediler. Sadece Hz. Hamza'yı gösterdiler. Seyrettik hepimiz. Doğrusu o bile içimize sinmedi. Ama niye içimize sinmedi?

Çünkü Hz. Hamza ne zaman aklımıza gelse, onu oynayan Anthony Quinn gelir aklımıza. Hiç kimse Hz Hamza gibi olamaz. Hz Hamza muhteşem bir insandır. Mesela Peygamberler tarihi ve Peygamber filmleri varıdır. Hz Yusuf yayınlandı. Açık söyleyeyim. Hepimiz seyrettik ama hiç birimizin içine sinmedi. Çünkü bir Peygamberin resmedilmesi mümkün değildir. Hiç kimse onun gibi oynayamaz. Onun gibi güzel olamaz.

Hz Musa ve Hz İbrahim aleyhisselamın filmlerini çevirdi yabancılar. Hepsinde aynı endişeyi hep taşıdık. Ne Hz Peygamberin ne de diğer Peygamberlerin, özellikle 4 Halifenin resmedilmesi, oynanması ve gölge gibi görünmesi, hiç biri şık değildir. Biz bunlara dikkat etmek zorundayız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.