PKK'nın bomba kuryesi milletvekili; Faysal Sarıyıldız'ın fezlekesi hazır

Terör örgütüne bomba ve silah götürürken yakalanan HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın fezlekesi Adalet Bakanlığı’na ulaştı. Geçtiğimiçz yıl ‘kurye vekil’ skandalıyla gündeme gelen HDP'li vekil, ilk dokunulmazlığı kalkacak isimler arasında yerini aldı.

05 Mayıs 2016 Perşembe 00:57
PKK'nın bomba kuryesi milletvekili; Faysal Sarıyıldız'ın fezlekesi hazır






PKK'nın bomba kuryesi milletvekili; Faysal Sarıyıldız'ın fezlekesi hazır

 Terör örgütü PKK'ya bomba ve silah götürürken yakalanan HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın fezlekesi Adalet Bakanlığı’na ulaştı.  Geçtiğimiçz yıl ‘kurye vekil’ skandalıyla gündeme gelen HDP'li vekil, ilk  dokunulmazlığı kalkacak isimler arasında yerini aldı.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “terör örgütüne silah kuryeliği”yle suçlanan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’a komplo kurulduğu iddiası, fezlekedeki tespitlerle farklı bir boyut kazandı. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Adalet Bakanlığı’na gönderdiği fezlekede, kamera kayıtlarına, tutuklanan isimlerin ifadelerine ve not defterine kadar kanıtlara işaret edilirken, Sarıyıldız’ın “terör örgütlerine silah sağlama suçu”nu işlediği vurgulanıyor. Silahların, Sarıyıldız’ın arabasına yerleştirilmeden önce ele geçirildiği tespiti yapılıyor.

‘ÜZERİNE YIKTINIZ’ İDDİASI

Demirtaş, polisin ele geçirdiği silahları Sarıyıldız’ın üstüne yıkmaya çalıştığını iddia etmiş komplo olarak nitelemişti. Fezlekede, PKK ve Suriye uzantısı PYD-YPG’ye mensup İsa Hema ve Ammar isimli şahısların; Musa Çoban, İsmail Çelik ve Halil Merç ile irtibata geçerek silah, mühimmat ve malzemeleri Ceylanpınar’a gönderdiği kaydediliyor. Mehmet Ali adlı şahsın da çantaları almak için Suruç’tan Ceylanpınar’a Sarıyıldızla birlikte, geldiği vurgulanıyor.

SİLAHLARDA 'YPG' İBARESİ

Buluşma noktası olarak ayarlanan akaryakıt istasyonu mevkiindeki kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu da, Sarıyıldız ve aracının, orada olduğu belirlenirken, arama neticesi ele geçirilen silahların üzerinde “YPG” ibaresinin bulunduğu vurgulanıyor.  

Sarıyıldız ne demişti?

Faysal Sarıyıldız, “DBP’nin gençlik şöleni için Ceylanpınar’a gittiğini, şoförü Suruç Devlet Hastanesi’nde ameliyat geçirdiği için sınır nöbetinde tanıştığı Osman isimli şahsın kendisine şoförlük ettiğini, kamerayla görüldüğü akaryakıt istasyonunda da bakkaldan sigara almak için araçtan ayrıldığını” iddia etmişti. Sarıyıldız hakkındaki fezlekede o ismin silahları teslim alacak Mehmet Mehmet Ali olduğu  belirtildi.

Ağabeyi Ankara bombacısını övdü

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi PKK'lı Nurettin Demirtaş, örgütün Avrupa'daki gazetesi Yeni Özgür Politika'da Ankara'da 37 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısını gerçekleştiren Seher Çağla Demir'i konu alan bir yazı kaleme aldı. "'Doğa' Zamanı!" başlıklı yazıda "Doğa" kod adını kullanan Demir'i anlatan Demirtaş, "Güven Park eylemi şimdi daha iyi anlaşılıyor" ifadelerini kullandı. Demirtaş, Kızılay eyleminin doğru bir eylem olduğunu savunurken, Demir için “Herakles" ifadesini kullandı.

TESLİM ALMADAN YAKALANDI

Fezlekede; Faysal Sarıyıldız’ın 27.01.2015 günü Suriye uyruklu Mehmet Mehmet Ali ile birlikte tarafikte kendi adına kayıtlı (plaka veriliyor) plaka sayılı aracı ile Ceylanpınar’a geldiği belirtildi. Ancak Mehmet Mehmet Ali’nin silah ve diğer malzemeleri teslim almadan kolluk görevlilerince yakalandığı bu nedenle silah mühimmat ve diğer malzemelerin Faysal Sarıyıldız’ın  aracına yerleştirilmediği belirtildi.  Bu bağlamda Sarıyıldız’ın  üzerine atılı ‘Silahlı Terör Örgütlerine Silah Sağlama’ suçunu işlediği ne vurgu yapıldı. KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.