PKK terörüne lanet yağdı: Yurtta protesto gösterileri düzenlendi

Beşiktaş'ta düzenlenen kalleş saldırıya Türkiye'nin dört biryanından tepkiler yükseliyor. Adana, Kayseri, Van ve Adıyaman'da vatandaşların tepkisi giderek yükseliyor.

11 Aralık 2016 Pazar 19:01
PKK terörüne lanet yağdı: Yurtta protesto gösterileri düzenlendi






Adıyaman'da PKK terörüne lanet yürüyüşü

Son Dakika Adıyaman, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırıları, Adıyaman'da yürüyüşle protesto edildi.
Mimar Sinan Kültür Parkı önünde düzenlenen yürüyüşe Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla teröre tepki sloganları atan kalabalık, Gölbaşı Caddesi üzerinden Demokrasi Parkı'na kadar yürüdü.

Kalabalık adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Deniz, her türlü terör saldırılarını lanetlediklerini söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından şehitler için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.


TOKAT'TA TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

Tokat'ta Ak Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen yürüyüşe katılan binlerce kişi, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısını protesto etti.

Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde toplanan binlerce kişi, Türk bayrağı açarak, 'Vatan sana canım feda', 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Grup yol üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü önünde durarak, burada hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Bu sırada bir genç, nöbet tutup selam veren polisin omzuna, üzerinde Türk bayrağının bulunduğu şal taktı. Tekrar yürüyüşe geçen grup, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar eşliğinde mevlit kandiline katılmak üzere Ali Paşa Camii'ne geçti.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Metin Polat, "Kandil gecesi öncesinde böyle bir saldırıyla güne başlamış olmak, elbette hepimizi çok derinden üzdü. Tabi bu ilk değil, son da olmayacak, bunu biliyoruz. Bizler Tokat'ta tüm vatandaşlarımızla 'Bayrağını al, sende gel' sloganı ile polisimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkmak adına bir yürüyüşümüz oldu. İnşallah bu şehit haberlerin sonu olsun bugün. Bizler inanıyoruz ki bu milleti dize getiremeyecekler" dedi.

ELAZIĞ'DA TERÖR PROTESTOSU

Beşiktaş'ta 30'u polis, 38 kişinin şehit olduğu terör saldırısı, Elazığ’da yüzlerci kişi tarafından protosto edildi.


Sosyal medya üzerinden iletişime geçerek Elazığ 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, terörü kınadı.

Tekbirler getirilerek, 'Polise uzanan eller kırılsın', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atan grup adına Ali Ayyıldız konuştu. Ayyıldız, toplanan insanların birbirlerini tanımadığını, sadece vatana ve millete olan sevgileri nedeniyle biraraya geldiğini belirtti.
Sloganlar atarak Gazi Caddesi'nden Öğretmen evinin önüne yürüyen grup, burada İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

 
Son Güncelleme: 11.12.2016 19:14
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Adıyaman
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.