PKK yaktı, yıktı, belediye itfaiye göndermedi

Bazı ilçelerde PKK'lı vandalların aynı okulu tekrar tekrar yakmasına rağmen HDP'li belediyelerin söndürme girişiminde bile bulunmadığı ortaya çıktı. Olaylarda 8 yabancı uyruklu gözaltına alındı

13 Ekim 2014 Pazartesi 23:16
PKK yaktı, yıktı, belediye itfaiye göndermedi






PKK yaktı, yıktı, belediye itfaiye göndermedi


Terör örgütü yandaşlarının doğu ve günedyoğu illerinde estirdiği isyan havasıyla ilgili hazırlanan ilk ön raporda, yetkilileri dehşete düşüren bilgiler ortaya çıktı. Rapora göre HDP'nin elinde bulunan belediyeler PKK'lıların kundakladığı binaları söndürmek için itfaiye göndermedi. Çok sayıda okul, kamu binası, esnaflara ait işyerleri cayır cayır yanarken belediyeler itfaiye erlerinin güvenliğini bahane ederek söndürme girişiminde bulunmadı. Bazı ilçelerde PKK'lı vandalların aynı okulu tekrar tekrar yakmasına rağmen HDP'li belediyelerin söndürme girişiminde bile bulunmadığı hazırlanan raporda yer aldı.
Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç geçtiğimiz hafta yaşanan olaylar konusunda hazırlanan ilk raporun geniş şekilde ele alındığını söyledi.
Arınç toplantıda ele alınan konuları açıklanken şunları söyledi:

BAKANLARDAN ŞİDDET OLAYLARIYLA İLGİLİ RAPOR

Öncelikli konulardan biri de son dönemlerde yaşanan şiddet olayları olmuştur.. İçişleri Bakanlığı başkanlığında bir İzleme Kurulu oluşturulmuştur. Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanları güvenlik kuvvetlerinin karşılaştığı olumsuzluklar bir rapor halinde bakanlar kuruluna sunulmuştur.

KAPSAMLI BİR GÜVENLİK REFORMU

Güvenlik Kuvvetleri'ne verilen bir takım yetkiler bulunmaktadır. Ancak bu farklı kurumların insiyatifinde bulunmaktadır. Kapsamlı bir iç güvenlik reformunun hazırlanması için çalışma yapılması ihtiyacı ortaya çıktı.
4 askeri personolin şehit olduğu askeri helikopterin düşmesiyle ilgili takibat başlatıldı.  Sivas'ta Çevik Kuvvet polisinin şehit olduğu trafik kazasından dolayı şehitlere Allah'tan rahmet yaralılara geçmiş olsun diliyorum.

GAZETECİLERİN SORULARINA CEVAP

Okullar ve kamu binalarına yapılan saldırılara ilişkin bir soruya Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 6'sında başlayan olaylarda çok acı yaşanmıştır. Canavarca his saikiyle yapılan eyleme idam cezası veriliyordu. Bugün, çatılardan atılan, sakallı diye öldürülen insanımız bulunmaktadır.

ADETA HEDEFE DAYALI VAHŞET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

6 Ekim'de HDP Genel Merkezi'nden 'halklarımıza sokağa çıkma' çağrısı yapılmıştır. 6 Ekim'den 11 Ekim'e kadar 20 ilde şiddet içeren olaylar meydana gelmiştir. Kamu karaçları ve işyerleri tahrip oldu. Olaylarda vahşet ön plandadır. Kamu malları ve şahıslara ait işyerleri talan edilmiştir. AK Parti ve HÜDAPAR binaları yakılmıştır.

Olaylarla ilgili 8'i yabancı 1454 kişi gözaltına alınmıştır.

Bu olayda organize bir hareket yapıldığı, kimin nereye gideceği, kimin nerede olduğuna ilişkin adrese dayalı şiddet yapılmıştır.

ŞİDDET OLAYLARINDA HDP'Lİ BELEDİYELERİN TAVRINA DİKKAT

Kamu binaları ve özel sektör teşekküllerine yapılan her türlü zarar Maliye Bakanlığı ve Valilikler bünyesinde çalışmalar yapılacaktır. Bununla birlikte bu zararların tazminine ilişkin atılacak adımlar da bulunmaktadır. Sivil şahısların zararlar derhal yerine getirilecektir.  Malesef HDP'li belediyeler yangına müdahale için itfaiye araçlarını vermemişlerdir.  Yolları da taşlar ve barikatlarla kapatılmıştır. Can güvenliği bahane gösterilerek şöförler uzaklaştırılmış bu tavırlar kayıt altına alınmıştır.

Polis ve askerin yetkilerine ilişkin düzenlemelerde AB ve ABD'de yapılan uygulamalar yakından incelenmektedir.

Özgürlük ve hukuk esas alınacaktır. Ancak terörle mücadelede hukuka öncelik verilecektir.
Son Güncelleme: 13.10.2014 23:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.