PKK'lı katillere Kırmızı Beyaz öfke

17 Temmuz 2011 Pazar 17:14
PKK'lı katillere Kırmızı Beyaz öfke






PKK'lı katillerin 13 askeri şehit ettiği kanlı baskının ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. Çok sayıda il ve ilçe merkezinde ellerinde Türk bayraklarıyla yollara düşen vatandaşlar PKK'lı katilleri ve ona destek verenleri lanetleyen sloganlar attı.


FOTO GALERİ PKK'LI KATİLLERE KIRMIZI BEYAZ ÖFKE FOTO GALERİ
Taksim'de terör protestosu


Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesi, İstanbul'da gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi. İstiklal Caddesi'nde yürüyen gruptan bazılarının işyerlerine ve yabancı ülke temsilciliklerine saldırmasını polis ve sağduyulu vatandaşlar önledi.

Taksim'de toplanan yaklaşık 5 bin kişilik grup Türk bayrakları ve sloganlarla protesto eylemi gerçekleştirdi. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'İstanbul uyuma şehidine sahip çık' şeklinde sloganlar atan grup, İstiklal Caddesi boyunca yürüdü. Bazı takım taraftarları ve 'Bozkurt' işareti yapan grupların da katıldığı eylemde terör örgütü ve elebaşısı aleyhine sloganlar atıldı. Eylemciler yürüyüş sırasında sık sık İstiklal Marşı'nı okudu.

Tünele kadar yürüyen grup, buradan tekrar Taksim istikametine döndü. Yine sloganlar eşliğinde yürüyen gruptan bazıları yabancı ülke temsilciliklerine saldırmak istedi. Konsolosluklara su şişeleri fırlatan eylemcileri polis ve bazı vatandaşlar engelledi.

Yürüyüş sırasında bazı kişiler işyerlerine de saldırmak istedi. İş yerlerine de su şişesi ve çakmak gibi maddeler fırlatan grubu yine polis ve sağduyulu vatandaşlar engelledi.

Bu durum üzerine işyerleri Türk bayrakları astı. Grup daha sonra Taksim Meydanı'na çıktı.



Konya'da 2 bin kişi terörü kınamak için yürüdü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında 13 askerin şehit olduğu terör saldırısı, Konya'da düzenlenen yürüyüşle kınandı. Sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, terörü ve terör örgütü PKK'yı lanetleyen sloganlar attı.

Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla başlatılan etkinlik kapsamında Konya Kültür Park'ta buluşan genç yaşlı vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Anıt alanına doğru yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşe katılanlar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Anıt alanına kadar yürüyen grup üyeleri, burada Türk bayraklarını açarak İstiklal Marşı okudu. Yaklaşık 2 bin kişi daha sonra Konya Şehitliği'ne yürüyerek, şehitlere dua etti. Yürüyüş olaysız sona erdi.

Yürüyüşe katılanlardan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla tanışan vatandaşların terörist saldırıyı kınamak ve şehitleri anmak amacıyla bu etkinliği düzenlediğini söyledi.

FOTO GALERİ PKK'LI KATİLLERE KIRMIZI BEYAZ ÖFKE FOTO GALERİ
Başkent'te 'teröre karşı' yürüdüler

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta açılan "Şehitlerimizi Hatırlatacağız! Unutturmayacağız! Geliyor Musunuz?" sayfasına katılan binlerce kişi Başkent'te bir araya gelerek, Anıtkabir'e yürüdü.

Ankara Kızılay Güvenpark'ta toplanan gruplar Çevik Kuvvet polislerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüşe geçti. Yürüyüş nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Bozkurt işaretleri yapan gruplar, Ankaragücü forması ve bayrağı taşıyan gruplar ve büyük Türk bayrağı taşıyan gruplar birbirlerinden ayrı olarak yürüyüşe geçti.

Terör örgütü, BDP aleyhine sloganlar atan gruplar, tekbirler getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Ankara uyuma, şehidine sahip çık, her Türk asker doğar, Meclis'te PKK istemiyoruz" şeklinde slogan atarak yürüdü.

Bu arada grupların önünde giden motosikletli eylemciler de yürüyüşe destek verdi. Eylemciler, AK Parti Çankaya ilçe teşkilatının önünden geçerken de yuhaladı. Gruplar uzun bir yürüyüşten sonra olaysız şekilde ulaştıkları Anıtkabir'e girdi.

FOTO GALERİ PKK'LI KATİLLERE KIRMIZI BEYAZ ÖFKE FOTO GALERİ

Şehit yürüyüşünde bir derneğe saldıran kalabalıkla polis arasında arbede

Mersin'de şehitler için yürüyüş yapan kalabalık, Hastane Caddesi ara sokağındaki bir kültür merkezine saldırmak isteyince polisle arasında arbede çıktı. Polis, Nude Gençlik Kültür Merkezi'ne saldıran kalabalığa biber gazi ile müdahale etti. Polis zafer işareti yaptığı gerekçesiyle kalabalığın saldırısına uğrayan bir genci ise iş yerine sokarak kurtarabildi. Çıkan olaylarda bir komiser kafasına isabet eden taş nedeniyle yaralandı.

İnternetteki bir sosyal paylaşım sitesinin çağrısı üzerine ara sokaklardan yürüyüş yaparak toplanan kalabalık Cumhuriyet Alanı'nda buluştu. Sloganlar atan kalabalık okudukları İstiklal Marşı'nın ardından yürüyüşe geçti. Büyükşehir Belediyesi ve Ulu Camii'yi takip eden kalabalık Hastane Caddesi'ne çıktı. Cadde üzerinde barikat kuran Çevik Kuvvet Ekipleri kalabalığın taşkınlık yapması üzerine geçişlerine izin vermedi. Bunun üzerine grup ile polis ekipleri arasında arbede çıktı.

Bu sırada aralardan sızan kalabalıktan bazıları koşarak Hastane Caddesi ara sokağında bulunan Nude Gençlik Kültür Merkezi'ne saldırdı. Sivil polisler kalabalığı engellemeye çalıştı. Polis, taş ve ellerindeki cisimleri atan kalabalığı sakinleştirmek için büyük çaba sarfetti. Kalabalığın taşkınlığını sürdürmesi üzerine polis biber gazı kullandı. Bu sırada atılan taşlardan biri Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde çalışan komiserin alnına isabet etti.

Yürüyüşe devam eden kalabalık zafer işareti yaptığı öne sürülen bir gence saldırmaya kalktı. Burada da arbede çıktı. Polis, genci kalabalığın elinden bir iş yerine sokarak kurtarabildi. Kalabalık, Metropol binasında barikat kuran polislerin izin vermemesi üzerine İstiklal Marşı okudu. Kalabalık daha sonra ara sokaklara dağıldı.



Erzurum 13 şehit için yürüdü

Diyarbakır'da teröristlerce şehit edilen 13 asker için binlerce Erzurumlu, ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütünü telin yürüyüşü gerçekleştirdi.

Erzurumlular 'Şehitlere Saygı, Terör Örgütüne Telin' yürüyü yaptı. Bosna Caddesi'nden yürüyüşe geçen Erzurumlular, İstasyon Meydanı'nda toplandı. Burada şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı. 'Türk- Kürt kardeştir, PKK kalleştir', 'Erzurum şehidine sahip çık' sloganları atan binlerce kişi, ellerindeki Türk bayrakları ile Lalapaşa Medresesi önündeki Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada dağılmayan grup, daha sonra Cemal Gürsel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar slogan atarak yürüdü. Saygı duruşunun ardından şehit askerlerin künyesinin okunmasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı. Bu arada, yürüyüş güzergahındaki vatandaşlar evlerinin balkonundan protestoculara alkışla destek verdi.

Zonguldaklılar teröre tepki eylemi düzenledi

Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, 13 askerin şehit edilmesini protesto etti.

Vatandaşlar adına konuşan Akay Dalyan, "Son günlerde artan terör olayları ve geçtiğimiz hafta iki askerimiz ile bir sağlık personelinin kaçırılması sonrasında gerçekleşen bu acı hadise, ülkemizi ve milletimizi endişeye sürüklemiş, gelecek adına duyulan kaygıları artırmıştır. Bu hain saldırılar, TBMM'deki yemin kriziyle birlikte artış göstermiş, terör örgütü siyasi meselelerin akışı içerisinde adeta bir aktör vasfıyla algılatılmıştır. İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşının söylemleri, herhangi bir siyasi parti liderinin ya da sivil toplum kuruluşunun beyanatı hüviyetinde ekranlara taşınmış, Türk milletinin sabrı denenmiştir." dedi.

Siyasi iktidarın bu konuda daha sert tedbirler alması gerektiğini belirten Dalyan, şunları söyledi: "Artık siyasi iktidar sessizliğini bozmalı ve terör örgütünün siyasi bir muhataplık seviyesine getirilmesi doğrultusunda uyguladığı taviz politikasını derhal sonlandırmalıdır. Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya hiç kimsenin ve hiçbir şer odağının gücü yetmeyecektir. Şehitlerimizin ailelerine başta olmak üzere yüce Türk milletine bir kez daha baş sağlığı diliyor, yaralı askerlerimizin bir an evvel sağlıklarına kavuşmasını diliyoruz."

Protesto eylemi, grubun Şehitler Anıtı'na yürümesiyle son buldu.

FOTO GALERİ PKK'LI KATİLLERE KIRMIZI BEYAZ ÖFKE FOTO GALERİ
Terör Burdur'da da lanetlendi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesi Burdur'da protesto edildi.

Burdur sivil toplum örgütleri koordinesinde Cumhuriyet Meydan'ında toplanan vatandaşlar terörü telin etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen 300 kişilik grup, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak", "Ne mutlu Türküm diyene", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı. Burdur 58. Er Eğitim Alayı'nda vatani görevlerini yapan bedelli erler de slogan atarak terörü lanetledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda grup adına açıklama yapan Emekli Astsubay Derneği Başkanı Hüseyin Felek, "Türk silahlı kuvvetlerimizin ve Türk Milletinin 14 evladı şehit ikisi ağır olmak üzere 7 yarılı maalesef hunharca bir saldırıya uğramış 20 eve ateş düşmüştür. Bu sadece bugün 20 evin acısı değil hepimizin acısıdır. Bu saldırıların bir an önce durdurulması ve gerekli önlemlerin zaman geçirilmeden alınarak son verilmesini bekliyoruz. 20 evladımızın acısı ciğerlerimizi yaktığı esnada Diyarbakır ilimizde bir grup, sözde demokratik özerklik ilan etmişlerdir." diye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti'nin dili, bayrağı, yönetim şeklinin değişmeyeceğinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini vurgulayan Felek, "Herkes haddini bilmelidir. Toplumda ayrımcılık yapılarak bir yere gelinemez. Bu saldırıları yapanlar ve bunlara destek verenler ki kimlerin olduğu bellidir. Bir an önce bu tür eylemlerine son vermelidirler. Türkiye Cumhuriyeti Türk, kürt, Çerkez, Laz, Alevi, Sünnisiyle bir bütündür. Bu bütünlüğü bozmaya kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecektir." diye konuştu.

Grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız dağıldı. Polis eylem süresince çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.



Rize'de 'Teröre Lanet' yürüyüşü


Rize'de, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan 13 asker anısına yaklaşık bin kişinin katılımıyla 'Teröre Lanet' yürüyüşü organize edildi.

Çaykur Rizespor Taraftar Dernekleri öncülüğünde, Cumhuriyet Meydanı önünde yürüyüş öncesi yapılan konuşmada, gruplar adına konuşan Basın Sözcüsü Şuayip Bozkurt, Türkiye'ye karşı dış mihraklar ve ülkedeki piyonların oynadığı bu oyunların gereğinin yapılmasını ve devletin bu konuda birtakım önlemler alacağını umduklarını söyledi.

Türkiye'ye oynanan oyunlar karşısında akılcı ve mantıklı hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Bozkurt, "Bunların amacı ülkeyi kaosa sürüklemektir. Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Kürt, Laz, Alevi, Çerkez hepimiz kardeşiz, etle tırnak gibiyiz. Türk bayrağı altında yaşayan herkes kardeştir. Bu bayrak Çanakkale'de, Gelibolu'da Sakarya'da kanını akıtmış şehitlerimizin kanıdır. Bu bayrak bizim ne kadarsa Diyarbakırlının da o kadardır." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Rizeli Uyuma Şehidine Sahip Çık" sloganları atan katılımcılar, il merkezinde gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından olaysız şekilde dağıldı.

FOTO GALERİ PKK'LI KATİLLERE KIRMIZI BEYAZ ÖFKE FOTO GALERİ  


Denizin altında terör protestosu




Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir grup dalgıç, denizin altında ''Şehitlerimizi Unutmayacağız'' yazılı pankart açarak terörü protesto etti.

Fethiye Sualtı Derneği'ne üye dalgıçlar Hıdır Arı Soy, Caner Öztok, Bekir Tanrı Över, Hakan Kaplan, Dernek Başkanı Yaşar Yılmaz, bazı yerli ve yabancı turistler tekneyle Boncuklu koyuna geldi.

Dalgıçlar burada, sualtında ve üstünde Türk bayrağı ve üzerinde ''Şehitlerimizi Unutmayacağız'' yazılı pankart açtı. Pankart ve Türk bayrağı açan dalgıçlara turistler de alkışlarla destek verdi.

Fethiye Sualtı Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit askerleri rahmetle andıklarını belirterek, ''Ülkemizi, halkımızı üzüntüye boğan olayı Fethiyeli dalgıçlar olarak su altında protesto ediyoruz. Son otuz yıldır bu olaylar devam ediyor, gözyaşı dinmiyor. Artık terörün önlenmesini istiyoruz. Duygularımızı deniz altından yansıtmaya çalıştık'' dedi.

Protestoya katılan dalgıçlar da ''Gencecik askerlerimizin hain pusu ile şehit edilmesini protesto ettik. Terörün durdurulmasını ve hainlerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Kütahyalılar 13 şehit için yürüdü
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesi, Kütahya Zafer Meydanı'nda toplanan bir grup tarafından protesto edildi.
 

Sosyal paylaşım sitesindeki duyuru üzerine eyleme katılanlardan Türkiye Harp Malülü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Ahmet Asım Okat, grup adına yaptığı açıklamada, yaşanan olayların yüreklerini bir kez daha derinden yaraladığını ifade etti. Okat, şunları söyledi: "Bu acıları çekmiş ve çekmeye devam edecek olan camiamız yüreklerini bir kez daha derinden yaralamıştır. Devletimize kurşun sıkanlara, bölücü terör unsurlarının siyasi uzantılarına, onlara destek veren siyasi odaklara, şehitlerimizin kanı üzerinden pazarlık yapma hevesinde olanlara, demokrasi ve özgürlükler adına akılları bulandıran kendilerini aydın sananlara, şehitler ve gaziler için yürekleri yanmayanlara, eli kanlı çocuk katilini muhatap alanlara, ona sayın diyebilenlere, faili meçhul diye yırtınıp şehitlerimizin katillerini yüceltenlere, PKK terör örgütüdür diyemeyenlere, nefretle kınamıyor, lanet ediyoruz."

Terörle mücadele ve açılım sürecinin akan kanları durduramadığına dikkat çeken Okay, "Bu zamana kadar camiamızın kaygıyla izlediği terörle mücadele ve açılım süreci ne yazık ki akan kanları durdurmaya yetmemiş, tek vatan tek bayrak altındaki birlik ve beraberliğimize gölge düşürür hale getirmiştir. Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin annelerinin gözyaşlarına kurban oluruz. Tarih boyunca da bu uğurda akıtılan göz yaşlarıyla ay yıldızımız semalarda özgürce dalgalana bilmektedir." diye konuştu.

Şehit ailesi ve gazi olmanın onur ve şeref kaynağı olduğunun altını çizen başkan Okat, "Unutmayalım ki şehitlerimiz tüm ulusumuza mal olmuş evlatlarımızdır. Bir an olsun kendimizi o Şehit ailelerinin yerine koyup, şehitlerimizi minnet ve şükranla anmak, geride kalanlarının acılarını paylaşmak onlara olan vefa borcumuzun gereğidir. İşyerlerimizi, evlerimizi Türk bayraklarıyla donatarak şehitlerimize sahip çıkalım. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar ve yaralı Mehmetçiklerimize de acil şifalar, diliyoruz." şeklinde konuştu.

'Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz', 'Kahrolsun PKK', 'Şehidim hakkını helal et bize' sloganlarını atan grup, Ali Paşa Mahallesi Sevgi Yolu'nda yürüdükten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bursa'daki tepki yürüyüşünde gerginlik yaşandı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristlerce şehit edilen 13 asker için Bursa'da tepki yürüyüşü düzenlendi.
 

Sosyal paylaşım sitesinden haberleşen İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Ülkü Ocağı, Cumhuriyet Kadınları Derneği gibi sivil toplum kuruluşları üye ve temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık, Kent Meydanı'ndan Atatürk Anıtı önüne yürüdü. Buradan da Kent Meydanı BDP binasına yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Kalabalıkla polis arasında kısa süren gerginlik yaşandı. Yürüyüş boyunca Bursaspor'un fanatik taraftar grubu Teksas üyelerinin küfürlü sloganları tepki çekti.

Öğle saatlerinde Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık, Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek yürüyüşe geçti. Şenre Küstü Meydanı'ndan Kapalı Çarşı güzergahından Atatürk Caddesi'ne geçen grup arasında bazı gençlerin küfürlü sloganları vatandaşları rahatsız etti. Sloganlar eşliğinde Atatürk Anıtı'na yürüyen grup ikiye ayrıldı. Bir grup Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okuyup basın açıklaması yapmak isterken diğer grup Kent Meydanı'na yürümek istedi.

Anıt önündeki kalabalık adına Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şubesi Başkanı Sultan Yurdunal'ın siyasi içerikli konuşmasına bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Yurdunal, "Tarimizin ekonomik olarak en borçlu dönemini yaşamaktayız. Ordumuzun yönetim kadrosunun önemli bir bölümü düzmece nedenlere hapislere atılmıştır" sözleri gençlerin tepkisini çekti.

Kent Meydanı'na yürüyerek isteyen grup, polisin engellemesine rağmen yürüyüşe geçti. Sönmez İş Merkezi önünde çevik kuvvetin tedbir almasıyla birlikte eylemcilerle polis arasında gerginlik yaşandı. Polis, biber gazı sıkarak kalabalığı dağıtmaya hazırlanırken eylemciler Setbaşı yönüne doğru yürüyüşe geçti. Bir grup Setbaşı Mahfel önünde dururken diğer grup Yeşil Caddesi üzerinden Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüdü. Mahfel'deki Şehir Kütüphanesi önünde toplanan kalabalık, "Polis bizim polisimiz, onunla karşıya gelemeyiz" diyerek olaysız şekilde dağıldı.

 

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.