PKK'lı teröristlere 85 doktor ve hemşire yardım etmiş

PKK'lı hemşireler, doktorlar ve örgüte hastanelerden malzeme taşıyan kamu çalışanları açığa alınıyor. Bu konuda gelen istihbarat bilgileri için düğmeye basıldı.

25 Ocak 2016 Pazartesi 12:48
PKK'lı teröristlere 85 doktor ve hemşire yardım etmiş






PKK'lı teröristlere 85 doktor ve hemşire yardım etmiş

Çatışmalar sırasında yaralanan teröristlerin imdadına koşan sağlık görevlileri hakkınad soruşturm açıldı. Sağlık Bakanlığı kaynaklarına göre Diyarbakır, Siirt ve Mardin'de, yaralı teröristleri örgütün revirlerinde tedavi eden, örgüt elemanlarına sağlık araçları, tedavi üniteleri temin eden 85 devlet memurunun isimleri tesbit edildi. Öz yönetim ilanının hemen ardından örgüt tarafından Sur'da oluşturulan küçük çaplı revirler ile bazı otellerde kurulan ameliyathanelerin bu kişilerin yardımıyla oluşturulduğu anlaşıldı.

DEVLET MEMURLUĞUNDAN ATILACAKLAR

Operasyonlar sırasında ortaya çıkarılan çok sayıda küçük klinikte, özellikle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden getirilen sağlık araç ve gereçleri bulundu. Vatandaşların tedavisinde kullanılmak üzere hastanelere gönderilen araçların terör örgütlerine servis edildiğiyle ilgili bilgilerin son aylarda yoğun olarak geldiğini belirten yetkililer, hastanede soruşturma açılan hemşire, doktor ve hizmetlilerin açığa alınacağını söylediler.

ASLA KABUL EDİLEMEZ

Diyarbakır ve Mardin'de yaralı teröristleri tedavi eden ya da sosyal medya üzerinden propaganda yapan doktorları bir kısmı tutuklandı. Siirt'te 85 kamu görevlisi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü 'Hem devletten maaş alacaksınız hem de teröristlere destek vereceksiniz. Bu kabul edilemez' dedi.
Son Güncelleme: 25.01.2016 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.