PKK'nın ölüm listesinde kimler var?

Terör örgütü PKK, HDP'ye olan desteğini gizlemiyor. Bölgede seçim çalışması yürüten adaylar bu konuda tedirgin. AK Parti adayı Orhan Miroğlu örgütün ölüm listesi hazırladığını iddia ediyor.

24 Mayıs 2015 Pazar 16:01
PKK'nın ölüm listesinde kimler var?






PKK'nın ölüm listesinde kimler var?


Terör örgütü PKK, seçim sürecinde bölgede HDP dışında hiç bir partiye oy verilmemesi için büyük bir baskı politikası yürütüyor. Örgüt HDP'ye olan desteğini gizlemiyor. Bölgede seçim çalışması yürüten adaylar bu konuda tedirgin. AK Parti adayı Orhan Miroğlu örgütün ölüm listesi hazırladığını iddia ediyor.


HDP'nin Güneydoğu'daki seçim kampanyasını PKK üstlendi. Terör örgütü, HDP'ye oy vermeyeceğini belirtenlerin evlerini işaretleyor, "ölüm listeleri" hazırlıyor. Terör örgütü bu da yetmezmiş gibi, köyleri basıyor ve köylülere, "HDP barajı aşmazsa iç savaş çıkar" diye tehditlerde bulunuyor. Tehditlere tepki gösteren AK Parti Mardin adayı Orhan Miroğlu, “Ölüm listelerini getirip önümüze koyuyorlar. Köylerde mecburen 10-15 silahlı insanla geziyorum” dedi.


AK Parti Mardin Milletvekili adayı Orhan Miroğlu, köylerde baskı ve tehditin olduğunu da kaydeden Miroğu, “Ölüm listelerini getirip önümüze koyuyorlar. Özellikle AK Parti'ye oy verme ihtimali olan veya verme eğilimi olan kişilere yönelik ciddi bir tehdit var. Bunu bilinçli yapıyorlar. Mektuplar yazıyorlar, gece gelip köyleri toplayıp anlatıyorlar. 'HDP barajı aşamazsa iç savaş çıkar, ona göre ayağınızı denk alın' diyorlar. Bunu ilçelerde de köylerde de yapıyorlar” ifadesini kullandı.

SAVAŞ MODU SİYASET

Miroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada savaş modu siyaseti yapıyoruz. Köylere belli ilçelere gittiğimiz zaman rolle ve hissiyatla gidiyoruz. Çünkü neyle karşılaşacağımız gerçekten bilmiyoruz. Kendimiz koruyarak, silahlı olarak gidiyoruz. Yanımda 10-15 silahlı insanla geziyorum bu devletin aldığı tedbirlerin dışında olan bir şey. Kalemim dışımda elime hiç mantar tabancası bile almış insan değilim. Ama şimdi gelmişim kendi ilimde seçim çalışması yapıyorum ve silahsız gezemiyorum. Bu bölgede ortaya çıkacak sonuç, AK Parti'nin alacağı oy bakımından asla demokratik bir sonuç değil. Bu savaş modunda siyasetin HDP'ye sağladığı oy, nereden bakarsanız bakın her ilde yüzde 20-25 oranındadır. Bu kesin.” (Yeni Şafak)
Son Güncelleme: 24.05.2015 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.