Platini´nin çizgi kamerasına karşı savaşı sürüyor

11 Aralık 2012 Salı 17:05
Platini´nin çizgi kamerasına karşı savaşı sürüyor






PARİS (CİHAN)- UEFA Başkanı Michel Platini, Japonya'da gerçekleştirilen FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda ilk kez denenen gol çizgisi kamerasına karşı olduğunu söyledi. Platini Yılda bir ya da iki gol için faydalı olacak bir teknoloji yerine, futbolun altyapısı için 50 milyon euro harcamayı tercih ederim.'' dedi.

UEFA Başkanı, futbol maçlarında teknolojinin kullanılmasına karşı olduğunu da birkez daha hatırlatarak, Eğer kalenin arkasında, çizgiye bir metre mesafede bir hakem varsa golün çizgiyi geçip geçmediğini rahatlıkla anlayabilirsiniz.'' diye konuştu.

Platini, UEFA´nın gerçekleştirdiği organizasyonlarda uygulanan 1 orta hakem, 2 yan hakem ve ikide çizgi hakemle birlikte toplam 5 hakemden yana olduğunu söyledi.

Dünya Kulüpler Kupası´nda gol çizgisi teknolojisi olarak iki farklı proje deneniyor. Yokohama Stadı'nda kale direklerine manyetik sensörler yerleştirilerek özel bir top kullanılan GaolRef teknolojisi uygulanıyor. Diğer yöntem ise tenis maçlarında da uygulanan ve 3 boyutlu görüntü sunan Hawk-Eye teknolojisi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.