Polis aracının altına uzaktan kumandalı bomba

Terör örgütü PKK'lı militanlar, daha önce Ankara'da bombalı suikastlerde kullanılar ve çok sayıda aydın, gazetecinin can verdiği yöntemi bu kez Diyarbakır'da kullanmaya başladı.

22 Mart 2016 Salı 14:54
Polis aracının altına uzaktan kumandalı bomba






Polis aracının altına uzaktan kumandalı bomba

PKK'lı teröristler, polis memurları tarafından kullanılan özel araçların altlarına uzaktan kumandalı bombalar yerleştirmeye başladı. Uğur Mumcu suikastinin bir bençeri bugün Diyarbakır'da uygulanmak istendi. Diyarbakır’da bir polis memurunun şahsi aracının altına uzaktan kumandalı el yapımı bomba yerleştiren teröristlerin hain planı, polisin dikkati sayesinde önlendi.

Edinilen bilgilere göre olay, bu sabah saatlerinde merkez Kayapınar ilçesindeki bir sitede meydana geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru, sabah işe gitmek için aracının yanına geldi.

UZAKTAN KUMANDALI EL YAPIMI BOMBA

Her sabah yaptığı gibi bu sabah da aracına binmeden önce etrafını kontrol eden polis memuru, altına yerleştirilmiş uzaktan kumandalı el yapımı bombayı fark etti. Polis memuru, bunun üzerine durumu emniyete bildirdi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak, incelemelerde bulundu. Uzmanlar, daha sonra bombayı patlatmadan etkisiz hale getirdi. Bomba incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerken, polis memurunun dikkati olası bir faciayı önledi.

Teröristlerin bombayı, aracın Emniyet Müdürlüğü’ne girmesiyle infilak etmeyi planladıkları da öğrenildi.


Son Güncelleme: 22.03.2016 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.