Polis, güvenlik kameralarının önemini halka çekeceği kliple anlatacak

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:42
Polis, güvenlik kameralarının önemini halka çekeceği kliple anlatacak






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Alanya ilçesi Emniyet Müdürü Erkan Dur, güvenlik kameralarının önemini halka anlatmak için klip çekip vatandaşlara dağıtacaklarını söyledi. Klipte güvenlik kameralarının hırsızlar açısından caydırıcılığı üzerinde duracaklarını belirten Dur, şehrin kör noktaları ile sahil kesimine 27 kamera yerleştirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Dur ayrıca Büyükşehir Yasası çerçevesinde, ilçeye bağlı 5 beldenin güvenliğinin daha iyi sağlanması için bir polis merkezinin kurulmasının da planlandığını ifade etti.

Erkan Dur, Alanya Birleşik İşadamları Derneği (ALBİAD)'ı ziyaret ederek Başkan Ali Arslan Tuluk ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

Ziyarette konuşan Dur, Büyükşehir Yasası'nın kabulüyle ilçede güzel gelişmeler olacağını belirtti. Yeni kurulması planlanan polis merkezinin ve ilçenin ihtiyacının karşılanması için 500 polis memuru daha görevlendirilmesi için talepte bulunduklarını aktaran Dur, böylece Alanya'da güvenliğin daha iyi sağlanabileceğini dile getirdi. Amaçlarının insana hizmet etmek olduğunu aktaran Dur, Gece gündüz çalışıyoruz. Gece saat 02.00-03.00'te uyuyup, sabah mesai saatinde işe başladığımız geceler oluyor. Bu da polisimizin vatanı milleti için fedakârlığının göstergesidir. dedi.

GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İŞİMİZİ ÇOK KOLAYLAŞTIRIYOR

Güvenlik kameralarının birçok olayı çözdüğüne dikkat çeken Erkan Dur, olay meydana geldiğinde ilk olarak bölgede güvenlik kamerasının olup olmadığını kontrol ettiklerini söyledi. Görgü tanıklarının hepsinin farklı şeyler söylediğini ifade eden Dur, elde olan güvenlik kamerası görüntülerinin, olayı net bir şekilde ortaya koyduğunu dile getirdi. Dur, bu nedenle işyerleri ve apartman giriş çıkışlarına mutlaka güvenlik kamerası takılmasını istediklerini kaydetti.

Güvenlik kamerasının önemine dikkat çekmek için küçük bir video klibi çekip vatandaşlara dağıtmayı planladıklarını belirten Dur, Klipte polis memurlarımız oynayacak. Hırsız rolündeki polis memuru apartman veya iş yeri girişinde güvenlik kamerasının olup olmadığına dikkat çekecek. Eğer güvenlik kamerası varsa oraya girmeden geçecek. Hırsız rolündeki polis gittiği yerdeki iş yerinde veya apartmanda güvenlik kamerası yoksa oraya girip birkaç şey alıp ayrılacak. Bunu da yine vatandaşımızın can ve mal güvenliğini daha çok sağlamak için istiyoruz. diye konuştu.

KÖR NOKTALARA GÜVENLİK KAMERASI

Alanya'nın turizmin önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Dur, özellikle sahil ve şehrin kör noktalarına güvenlik kameralarının konulması için çalışma yaptıklarını söyledi. Sahil şeridine 27 güvenlik kamerası daha konulacağını belirten Dur, toplamda 120 kamera olacağını ifade etti. Yeni kameraların kurulması için 1 milyon liraya ihtiyaç olduğunu belirten Dur, hazırladıkları dosyayı Kaymakam Erhan Özdemir'e arz edeceklerini söyledi.

İlçenin güvenliği konusunda yatırımlar yaptıklarını ifade eden Dur, geçen yıl 5, bu yıl da 6 yeni polis aracı aldıklarını kaydetti.

TULUK: HİZMETLERİMİZİ DÜNYAYA YAYDIK

Hizmetlerin TUSKON aracılığıyla tüm dünyaya yayıldığını dile getiren ALBİAD Başkanı Tuluk ise bu çalışmalar sayesinde tüm dünyanın Türkiye'yi tanıdığına dikkat çekti. Güzel işler yaptıklarını ifade eden Tuluk, yapılan çalışmalar neticesinde şuanda Türkiye'nin saygı duyulan ve önem verilen bir ülke konumuna geldiğini söyledi. ALBİAD olarak bu çalışmaların birer parçası olduklarını belirten Tuluk, çalışmaların giderek büyüyeceğini dile getirdi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.