POS cihazıyla dolandırıcılığa 9 tutuklama

24 Haziran 2011 Cuma 18:36
POS cihazıyla dolandırıcılığa 9 tutuklama








  Alınan bilgiye göre, Eskişehir, Bilecik, İstanbul, Antalya ve Adana'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, açtıkları sahte iş yerleri adına ald ıkları POS makineleri aracılığıyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 11 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
  Cumhuriyet savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye çıkartılan zanlılardan, K.C.C. (26), M.A.G. (22), A.A. (28), İ.Ö. (19), H.G.Ç. (26), S.Ö. (20), Y.Y. (25), C.Y. (29) ve K.Ş. (20) tutuklandı. Diğer, 2 kişi serbest bırakıldı.
  Zanlıların, hediyelik eşya, otomobil kiralama, toptan kontör satışına yönelik düşük oranlarda KDV'si bulunan ya da KDV oranı hiç olmayacak yapıda, birçok ilde 8 iş yeri açtıklarını tespit edilmişti.
  Bu kişilerin tamamen göstermelik olarak açıldığı iddia edilen bu iş yerlerinde kullanılmak amacıyla bankalardan özellikle mobil POS cihazları temin ettikleri, POS cihazlarını turistik bölgelerdeki örgüt üyelerine kargo yoluyla gönderdikleri, turistik bölgelerde ATM'lerde sıkıştırma gibi yöntemler uygulayarak, yardım etmek amacıyla mağdur olan turistlerin yanına gelerek bankamatik kartına ait şifreyi öğrenip bankamatikte sıkışmış kartları alarak mobil POS cihazında yüksek limitlerde harcama işlemi yaptıkları anlaşılmıştı.
  POS hesabında biriken paranın ise örgütün üyeleri tarafından çekilerek paylaşımın sağlandığı belirlenmişti.
  Bunun üzerine Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği, örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt kapsamında bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık yapmak, banka veya kredi kartlarının k ötüye kullanılması suçlarını gerçekleştirenleri yakalamak için çalışma başlatmış, Eskişehir, Bilecik, İstanbul, Antalya ve Adana'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda, 11 kişi gözaltına alınmıştı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.