Posbıyık: Gülüç´ün belediyeye bağlanması için mahkeme kararını bekliyoruz

11 Aralık 2012 Salı 14:48
Posbıyık: Gülüç´ün belediyeye bağlanması için mahkeme kararını bekliyoruz






ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi´nin, Gülüç Belediyesi de AK Parti'nin, yani hükümetin belediyesi olduğundan, 25 Mayıs 2012 tarihinden itibaren mahkeme kararının uygulanmasını bekliyoruz.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, düzenlediği basın toplantısında, Karadeniz Ereğli ile Gülüç Belediyelerinin birleşmeleri için bütün işlemlerin tamamlandığını, iki belediyenin birleşmeleri geciktiği için imar bütünlüğünün bozulduğunu ifade etti. Posbıyık, Su ve kanalizasyon hatlarına Gülüç Belediyesi izin vermediği için, yeni tersanelere su hattını Göktepe dağlarını aşarak ulaştırabildik. Gülüç Belediyesi´nin mücavir alanı yok, hiçbir köyü yok. Bu konuyla ilgili olarak Zonguldak İdare Mahkemesi´ne başvurduk. Mahkeme de bu birleşme konusunda bizim lehimize karar verdi. Yani mayıs ayında sona eren bu mahkemeyi biz kazandık. Bu mahkeme kararı İçişleri Bakanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne de gönderildi. İçişleri Bakanlığı Danıştay´a başvurdu. Danıştay 1.Dairesi´ne başvuran İçişleri Bakanlığı mahkemeyi kaybetti. Yani Gülüç Belediyesi, tüzel kişiliğini yitirdiği için Karadeniz Ereğli Belediyesi´ne bağlanması yönünde Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı´nın imzalarını içeren kararnamenin hazırlanması için dosya İçişleri Bakanlığı'na gönderildi. Mahkeme kararlarının anında uygulanması gerekirken Karadeniz Ereğli Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi´nin, Gülüç Belediyesi de AK Parti'nin, yani hükümetin belediyesi olduğundan, 25 Mayıs 2012 tarihinden itibaren mahkeme kararının uygulanmasını bekliyoruz. ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti´nin bir hukuk devleti olduğunu, mahkeme kararlarının uygulanmasının da mecburi olduğunu ifade eden Başkan Posbıyık, Buna inanmak istiyoruz. Onun için de, bugünden itibaren Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu´na kadar gerekli tüm ilgili noktalara dosyalarımızı göndermeye başlıyoruz. diye konuştu.

GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANI GÜNGÖR'E: AY FARKIYLA SENDEN BİR YAŞ BÜYÜĞÜM

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör´ün son zamanlardaki demeçlerine ve kendisiyle ilgili iddialarına da yanıt veren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Güngör´e seslendi. Posbıyık, Son zamanlarda popülaritenin çok üst düzeyde olduğunu gözlemliyorum. Maşallah; televizyonlardan, yerel basının manşetlerinden hiç düşmüyorsun. İnan ki çok mutlu oluyorum. Kızdığım tek şey var; müsaade edersen onu açıklayayım. Sevgili Aydın Güngör, bu kardeşin için sürekli olarak 'yaşlandı, psikolojisi bozuldu, istifa etsin' diye göndermeler yapıyorsun. Ayıp değil mi Aydın Bey? Beni sen seçmedin ki görevinden istifa et, diyebiliyorsun? Bildiğim kadarıyla sen de 1946 Trabzon doğumlusun. Ben 1945 Ereğli doğumlu olduğuma göre sadece ay farkıyla senden bir yaş büyük görünüyorum. Böyle söylersen senin ifade ettiğin gibi senin de yaşlandığın ortaya çıkmaz mı? dedi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.