Putin,''işini yapamıyor'' dediği bakanı görevden aldı

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:14
Putin,''işini yapamıyor'' dediği bakanı görevden aldı






MOSKOVA (CİHAN)- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Dmitri Medvedev'den görevlerini iyi yapmadıkları gerekçesi ile cezalandırmalarını istediği bakanlardan ilkini görevden aldı. Bölgesel Kalkınma Bakanı Oleg Govorun'un istifasını onaylayan Putin, Igor Slyunyayev'i yeni bakan olarak atadı.
Yeni atanan bakanı kabul eden Putin, kendisinden yerleşim problemleri ile yakından ilgilenmesini istedi. Putin, Bakan birçok sorunla karşılaşır. Ancak bunlardan en önemlisi yıkık ve eski evlerde yaşayan insanların yeni konutlara taşınması. dedi.
Kremlin'den sabah saatlerinde yapılan açıklamada Bakan Govurun'un görevden alındığı bilgisi gelmişti. Putin daha önce de yaptığı açıklamada, Bölgesel Kalkınma Bakanı ile birlikte, Eğitim Bakanı Dmitri Livanov ve Çalışma Bakanı Maksim Topilin'in devlet başkanlığının kararlarını yerine getirmekte başarısız oldukları gerekçesi ile cezalandırılmalarını istemişti.
Putin'in açıklamasının ardından bir hafta boyunca işe gitmeyen Govurun'un istifasını Kremlin'e sunduğu iddia edilmişti. Putin hükümet toplantısında yeni bütçede emeklilik reformunu dikkate almadıkları için sert tepki göstermişti.
Konut sorunun çözümü için fonların varlığına dikkat çeken Putin yeni bakana, Her bir rublenin yerinde ve zamanında harcanmasını istiyoruz. uyarısında bulundu.
Slyunyayev, daha önce Ulaştırma Bakan Yardımcılığı, Federasyon Konseyi'nde Altay Bölgesi senatörü ve Kosturma valisi olarak görev yaptı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.