Reina katliamcısı'nın kimliği üzerinden Uygur Türkleri'ne büyük haksızlık

Reina'ya düzenlenen kanlı saldırının ardından polis, katliamcı teröristin kimliğini belirledi. Teröristin Doğu Türkistan kökenli Uygur Türk'ü olduğu tesbit edilen zanlının bağlantılarını araştırıyor.

03 Ocak 2017 Salı 08:56
Reina katliamcısı'nın kimliği üzerinden Uygur Türkleri'ne büyük haksızlık






Reina katliamcısı'nın kimliği üzerinden Uygur Türkleri'ne büyük haksızlık

Türkiye'yi şoke eden kanlı Reina baskınını gerçekleştiren teröristin Uygur Türkü olduğu iddiası, Doğu Türkistan'lı vatandaşlarımızı üzdü. Yakın zamana kadar Çin'in bölgeye verdiği isimle Doğu Türkistan'ı haber yapan gazete ve TV kanalları Doğu Türkistan Türkleri'ni terör örgütü DAEŞ'le yan yana getirerek adeta Çin'in yıllardır yapamadığını yaptı.
Bir süre önce Konya'dan ailesiyle birlikte İstanbul'a gelen teröristin Zeytinburnu 58. Bulvar'da Doğu Türkistanlı vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bir sokakta ev kiraladığını belirleyen polis ekipleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Teröristin eşi ve iki çocuğuyla bina ve çevresinde soruşturma sürüyor. Yürütülen soruşturmada polis, teröristin kısa bir süre önce Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptığını tespit etti. Suriye’de DEAŞ adına savaştığı da saptanan teröristin bu nedenle silah kullanmaya çok hâkim olduğu öğrenildi



KONYA'DAN GELDİ

Reina'yı kana bulayan teröristin kimliği belirlendi.Kırgızistanlı olduğu iddia edilen teröristin, Kasım 2016’da ailesiyle birlikte Konya’ya geldiği öğrenildi. Teröristin dikkat çekmemek için eşi ve 2 çocuğunu da yanında getirdiği kaydedildi.

Kalleş saldırıda Irak asıllı Ürdünlü işadamı ve ülkenin en zengin isimlerinden Muhammed el-Sarraf da Reina saldırısında öldü. Ürdün ve Irak’ta yatırımları olan El-Sarraf’ın, Ürdün’de 13 şirketi bulunduğu öğrenildi.

Kimliği henüz açıklanmayan teröristin ailesi gözaltına alındı. İstanbul polisi teröristi her yerde ararken, saldırı sırasında nasıl şarjör değiştirdiği ortaya çıktı.

"ŞARJÖR DEĞİŞTİRME SIRASINDA BİR ŞEY ATIYOR"

Saldırıdan kurtulan bir barmen, o anları “Terörist, şarjöründe mermi bittikten sonra şarjör değiştirme sırasında bir şey atıyor, sonra bu ortalığı aydınlatıyordu. En az 3 kere bundan attı” diye anlattı.

ÖZEL BİRLİKLERİN KULLANDIĞI ASKERİ MALZEME

Barmenin ifadesine göre teröristin şarjör değiştirme sırasında kullandığı askeri malzemenin; hedef kitleyi şaşırtmak, keskin aydınlığın arkasında kalarak hedefi çok daha iyi görmeyi sağlamak amacıyla kullanıldığı belirlendi.

Bu askeri malzemenin özel birliklerin operasyonları sırasında kullanıldığı kaydedildi.

 
Son Güncelleme: 04.01.2017 08:36
Anahtar Kelimeler:
Reina Katliam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.