Rektör Söylet zorla mahkemeye getirilecek

18 Ekim 2012 Perşembe 13:20
Rektör Söylet zorla mahkemeye getirilecek






İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet'in, öğretim üyelerinden Prof. Dr. Recep Seymen'e hakaret ve iftira ettiği iddiasıyla açılan davaya zorla getirilmesine karar verildi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya müşteki Recep Seymen katıldı. 'İftira ve hakaret' suçlarından 8 yıl 2 ay hapis talebiyle yargılanan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ise duruşmaya gelmedi. Mahkemeye yazılı dilekçe sunan Recep Seymen, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Siyaset Kürsüsü'nde, şüpheli Yunus Söylet tarafından 31 Ağustos 2012 tarihinde ifadem alınmadan ve tebligat yapılmadan peş peşe numaralarla 4 görevime son verme kararına kadar profesör olarak görev yaptım. İstanbul Üniversitesi'nde 2012'de yapılacak rektörlük seçimlerine adaydım. dedi. Seymen, sanık Yunus Söylet'in verdiği röportajlarla görevini yapmasına engellemeye yönelik olarak kendisine hakaret ettiğini ve iftiralarda bulunduğunu ileri sürdü.

Seymen'in avukatı Ersin Kocatürk de sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti. Kocatürk, Mağduriyet durumumuz gözetilerek sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz. dedi.

Mahkeme sanık Yunus Söylet'in zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı tarafından hazırlanan iddianamede, Söylet'in gazetelere verdiği röportajlarda, Bana, meslektaşlarına ve hatta öğrencilerine zarar verme ihtimali bulunan biri. Akli dengesi yerinde değil. dediği belirtiliyor. Bu ifadelerin basında Rektörden öğretim üyesine deli davası başlığıyla yayınlanması nedeniyle Söylet'in kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve iftira suçlarından 2 yıl 9 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapsi isteniyor.

Seymen'in, 2009'dan bu yana Söylet ve bazı öğretim üyeleri hakkında iddialar içeren ihbar mektupları yazmasıyla tartışmalar başlamıştı. Seymen, Cumhurbaşkanlığı'na, YÖK'e, İstanbul Barosu'na ve adli makamlara başvurularda bulunmuştu. Söylet ise bu iddialara cevap vermek zorunda kaldığı için görevini yapamaz hale geldiğini iddia etmişti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.