Rektörden özür dileyen işçiler yeniden işbaşı yaptı

11 Aralık 2012 Salı 13:52
Rektörden özür dileyen işçiler yeniden işbaşı yaptı






BURSA (CİHAN)- Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi´nde taşeron firma ihalesini engellemek isterken kamu malına zarar verdikleri gerekçesiyle işten atılan 17 işçi, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek´ten özür dileyince işlerine yeniden kavuştu.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi´nde taşeron firmada çalışan işçiler, yeni ihalenin yapılmasını engellemek isterken, güvenlik güçlerine karşı gelip girdikleri Rektörlük binasında kamu malına zarar vermişti. Beş kişinin de yaralandığı olaydan sonra UÜ Sağlık Kuruluşları Yönetimi de 17 işçinin iş akitlerine 7 Aralık'ta son vermişti. Bunun üzerine DİSK Genel Başkanı Erol Ekici ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ile görüştü. İşçilerin UÜ yönetimine değil, taşeron sistemine karşı olduğunu belirten sendikacılar, bu üzücü olay nedeniyle işçilerin özür dileyeceğini bildirdi. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek de işçileri geri alma sözü verdi.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, sendika başkanları Erol Ekici ve Arzu Çerkezoğlu ile Rektörlük binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başhekim Prof. Dr. Tahsin Yakut ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güllülü´nün yanı sıra, işten atılan işçiler de katıldı.

BİR DAHA ŞİDDET OLURSA AFFETMEM

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, taşeron firmanın sözleşme süresinin dolduğu için yeni ihale yapmak zorunda olduklarını, aksi takdirde işçilere maaş veremeyeceklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´nın taşeron firmalarla ilgili yeni bir düzenleme yapmadan taşeron firma işçilerinin haklarıyla ilgili ihale sisteminden farklı bir uygulamaya gitmenin mümkün olmadığını vurgulayan Rektör Dilek, ihaleyi engellemenin ise işçilerin aleyhine olduğunu kaydetti.

İki yıllık görev sürelerinde işçilerin birçok eylem yapmasına rağmen hiçbirine yaptırım veya ceza uygulamadıklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Dilek, Ancak demokratik sınırlar aşıldığında ve şiddet, hasta mağduriyeti gündeme geldiğinde gerekeni yapmaktan kaçınmayız. Yıllardır birlikte çalıştığımız işçilerimizle yollarımız ayırmak istemeyiz, onları ekmeksiz, aşsız bırakmak istemeyiz. 29 Kasım günü, demokratik sınırları aşıp işi şiddete döktüler, kamu düzenini bozdular ve hastalarımızı mağdur ettiler. İşçilerimizi bu defalık affedip, iş akitlerini yenileyeceğiz. Ancak bir daha böyle bir af söz konusu olmayacak. Bir daha şiddet gündeme gelirse asla af olmayacak. şeklinde konuştu.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici de mahkeme kararlarına rağmen yeni bir yasal düzenleme yapılmadığı için taşeron sistemin aynen devam ettiğini belirterek, 17 işçiyi geri alan Rektör Dilek´e teşekkür etti.

İşten atılan 17 işçi de Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek´ten özür dileyerek, bu gün günü yeniden işbaşı yaptı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.