Rus turistlerin yüzde 71'i etiketi olmayan ürünü almıyor

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:44
Rus turistlerin yüzde 71'i etiketi olmayan ürünü almıyor






ANTALYA (CİHAN)- Türkiye'ye tatile gelen Ruslar'ın, ürün etiketini görmeden alışveriş yapmaya yanaşmadığı belirtildi. Rus turizm seyahat acentesinin müşteri memnuniyetine yönelik yaptığı ankete göre, turistlerin yüzde 71'i, ürün üzerindeki etiket fiyatını görmeden alışveriş yapmıyor.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, Side'de yaptığı açıklamada, bu yıl içinde Moskova ve St. Petersburg'tan getirdikleri 620 turist arasında yüz yüze yaptıkları ankete göre, yüzde 71'inin etiket fiyatını görmeden ürün almayı tercih etmediklerinin ortaya çıktığını söyledi. Rusların yüzde 57'sinin alışverişte pazarlık yaparak mal almaya yanaşmadıklarını belirten Baranov, Moskova'dan gelenlerin ise yüzde 28'nin giyecek, hediyelik eşya, Türk lokumu, halı, deri mont, gümüş takı, tekstil ürünleri ve yemek yemeden önce pazarlık yaptıklarını kaydetti. Baranov, Ruslar, pazarlık yaparak değil, ürün üzerindeki etiket fiyatına bakarak alışveriş yapmayı seviyor. Ruslar için alışveriş yapmada ürün üzerinde etiket fiyatı çok önemli. diye konuştu.

Side Esnaf Birliği Derneği (SEBD) Başkanı Mehmet Ergen ise alışverişte ürün üzerinde etiket fiyatının bulunmasının müşteri ile esnaf arasında karşılıklı güveni pekiştireceğini söyledi. Ergen, müşteri memnuniyeti ve karşılıklı güven için üründe etiket fiyatının bulunmasının şart olduğunu kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.